Budget-bed.nl
Lorena Wiebes wint Europese spelen in Minsk

Lorena Wiebes wint Europese spelen in Minsk


Geplaatst op: 24 juni 2019

UWTC lid Lorena Wiebes is in Minsk winnares geworden van de wegwedstrijd van de European Games. De renster uit Mijdrecht rondde het teamspel van de Nederlandse ploeg af in de sprint van een uitgedund peloton. In haar spoor kwam Marianne Vos als tweede over de streep. Een trio beheerste de wedstrijd, maar onder impuls van de Nederlandse ploeg werden deze vluchters in de slotronde ingerekend. Bondscoach Loes Gunnewijk zag vervolgens de wedstrijd volgens het geplande scenario verlopen.  “We wilden zeker al eerder de koers hard maken, maar door de andere landen werd er afwachtend gereden en erg naar ons gekeken. Anna van der Breggen zou nog een keer aanvallen op de laatste kasseienklim. Ze kwam daar niet weg, maar wist het peloton wel uit te dunnen en de organisatie bij andere landen in de war te sturen. We hadden vooraf Lorena Wiebes voor de sprint aangewezen en die maakt het af. We startten weer als favorieten en hebben die rol weten waar te maken. Een betere afloop had ik me niet kunnen wensen.”
Winnares Lorena Wiebes was uiteraard erg blij met haar overwinning in Minsk. “Er ligt natuurlijk toch druk op je schouders als je het af moet ronden namens een sterke Nederlandse ploeg. Ook ik had het lastig toen Anna van der Breggen aan de boom schudde, maar kon gelukkig volgen. In de sprint zat ik in het wiel van de Italiaanse ploeg en zo werd ik gelanceerd voor de sprint. Gelukkig hadden we Marianne Vos nog achter de hand voor het geval het me niet lukken zou. Maar ik kon het afronden en zo een mooie zege aan mijn palmares toevoegen. Dit is een zege die vertrouwen geeft, ook richting het Nederlands kampioenschap in Ede van volgende week. Je zoekt als sprintster toch altijd naar bevestiging.” (bron: knwu.nl)

Tim de Vries en Jetze Plat winnen NK tijdrijden
Woensdag 19 juni hebben de UWTC handbikers weer een prachtige prestatie geleverd. 
Zowel Jetze Plat als Tim de Vries pakte in hun klasse het Nederlands Kampioenschap tijdrijden.

Jetze: Het was een letterlijk stormachtige aanloop, 's morgens werd het wegens het weer (onweer, storm) onzeker of we in de avond wel konden gaat starten voor het NK tijdrijden in het Noord-Limburgse Well. Ondanks een uitgestelde start mocht ik dan iets voor 20 uur eindelijk van start voor een lange tijdrit van 30,3 kilometer. Tijdens de tijdrit haperde mijn vermogensmeter welke ik normaal enorm gebruik om de tijdrit goed in te delen en dus moest ik 'flexibel' zijn, op gevoel en dit ging super! Het ging eigenlijk gewoon verschrikkelijk hard. Met een gemiddelde van 43,6km/h (!) finishte ik binnen 42 minuten en al snel werd duidelijk dat dit ruim voldoende was voor de (overall) winst. Enorm blij mee en trots dat het progressie er nog steeds in zit!

Tim: De dag na het winnen van mijn 6e NK tijdrijden titel houd ik niks anders over dan een heeeeel goed gevoel. Over 30,3 KM een gemiddelde snelheid van 41,2 km/h rijden is iets wat me nog niet was gelukt en dat geeft een fantastisch gevoel.


Veteranen
Zaterdag 22 juni waren de UWTC veteranen Leen Blom en Guus Zantingh naar Beverwijk gereisd om op het parcours de Aagtenbelt een wedstrijd te rijden. Vanaf het begin werd er hard gereden op het parcours wat heuvelachtig is. Vooral John Martin was actief en halverwege de wedstrijd wist hij met nog 2 renners een kopgroep te vormen en zij werden niet meer achterhaalt. De wedstrijd werd gewonnen door Gerard Albrink uit Uitgeest voor Hans van Bavel uit Sint Anthonis, 3e werd John Martin uit Hoek van Holland. Guus Zantingh spurtte naar een 4e plaats en Leen Blom finishte als 11e. 

 

Interclub
De UWTC jeugdleden konden op de warme zondag 23 juni meedoen aan een interclub op het stratenparcours van Venhuizen. Bij de jeugd cat 7 waren we vandaag met 5 renners van UWTC, al rijden Lance Venema en Duuk van der Haagen nog in een ander tenue ze zijn al wel lid geworden van UWTC. Samen met Mike, Rens en Lars hadden de mannen er weer zin. Het was een leuk en snel rondje en met die warmte viel er elke ronde wel een renner af waaronder ook helaas Lars en Rens. Mike, Lance en Duuk bleven in de kopgroep en Lance sprinten naar een nette 3e plaats, Mike 4e en Duuk 5e. 
 
Henny Cornelissen classic
Dinsdag 18 juni is de Henny Cornelissen classic verreden, geen gewone clubwedstrijd maar een extra lange wedstrijd. De jeugd reed iets langer dan een uur, de 40+ anderhalf uur en de 40- één uur en driekwartier. De tussensprints en het warme weer maakte het een extra zware wedstrijd. De winnaars van de 5e editie van de Henny Cornelissen classic zijn geworden: 40- 1 Bas de Bruin, 2 Tommy Oude Elferink, 3 Bart de Veer.
40+ 1 Marco Halma, 2 Mark Best, 3 Pascal Jansen en jeugd 1 Mike Derogee, 2 Lance Venema, 3 Rens Grömmel


Laatst bewerkt op: 24 juni 2019 11:21

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lorena Wiebes wint Europese spelen in Minsk

UWTC lid Lorena Wiebes is in Minsk winnares geworden van de wegwedstrijd van de European Games. De renster uit Mijdrecht rondde het teamspel van de Nederlandse ploeg af in de sprint van een uitgedund peloton. In haar spoor kwam Marianne Vos als tweede over de streep. Een trio beheerste de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: