001 -Brouwer Transport
Zonovergoten DownTown Ophelia

Zonovergoten DownTown Ophelia


Geplaatst op: 25 juni 2019

Zaterdag was de derde editie van DownTown Ophelia. Een geweldig feest met een boodschap. De organisatie wil laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking ook kansen moeten krijgen op de arbeidsmarkt. Zij hebben ook talenten en dat mochten ze tijdens het evenement in de Ophelialaan laten zien.  
Er was ontroering en vreugde. Bij de ouders, begeleiders, maar zeker ook bij het winkelend publiek. Mensen die hun boodschappen kwamen doen in de winkelstraat, toonden geduld en waren blij verrast dat deze doelgroep de straat ‘had overgenomen’.

Feest
Maar het was vooral ook een feest. Deelnemers met een verstandelijke beperking kregen deze dag de kans om te stralen op het grote podium en bij de winkeliers en op de braderie. Hoogtepunt is altijd de modeshow, waarbij heel wat kledingzaken meededen. Naast Teddy’s Kinderkleding en Denise Fashion uit de Ophelialaan, liet de Zijdstraat ook van zich horen door de medewerking van Gentlemens Place en dit jaar voor het eerst Shoeby Aalsmeer. De Dorcas had ook weer twee meiden aangekleed en vier modellen mochten verkleedkleding showen van Theaterworld Aalsmeer.

De kappers uit de straat en een visagiste hebben ervoor gezorgd dat de speciale modellen op hun allermooist over de catwalk konden paraderen. En dat deden ze als volleerd modellen. Ze kregen allemaal hun momentje met de paparazzi rond het podium die allemaal de beste foto van hun kind wilde.

Dansers van de Let’s Dance Specials gaven een geweldige show weg en Laurens en Festus zongen een paar mooie, zelfgeschreven rapnummers. En alles werd live uitgezonden via Radio Aalsmeer, zodat ook de thuisblijvers mee konden genieten van alles.

Muzikaal evenement
Velen waren niet weg te slaan bij de fantastische artiesten die belangeloos hun zangkunsten lieten horen. Na het officiële woordje van de burgemeester die blij was dat dit evenement in Aalsmeer wordt gehouden en de onthulling van het mooie kunstwerk dat mede door kunstschilder Michael Glanz is gemaakt, werd de opening verzorgd door niemand minder dan de muzikale familie La Familia. Ze ontroerde het publiek met hun mooie en vrolijke nummers. De grote afsluiting van het officiële evenement was in handen van Het Meezingteam dat er een feestje van maakte. Ze kregen de straat zelfs aan de polonaise.

Gedurende de hele dag waren er topartiesten die het publiek vermaakten. Zo waren Danny Terp en de Zingende DJ Dennis Wijnhout er ook weer bij. Danny was samen met Rob Ojevaar dagspreker en het duo zong ook nog de mooiste meezingers. Ook Sasja Brouwers stond wederom op het podium en kreeg al snel de voetjes van de vloer. Voor het derde jaar op rij was DJ Wally ook weer van de partij voor de muzikale verzorging.

Tot half elf ging het ‘Final Countdown’-feest door in de Ophelialaan. Naast Danny Terp en Rob Ojevaar kwam ook Saskia Soulful met haar prachtige stem op het podium. Johnny Romein bracht de sfeer er goed in met onder andere zijn liedje ‘de vrolijke koster’. Bij de foodtrucks konden er lekkere dingen gekocht worden en samen met de nodige drankjes van de bar en de leuke muziek, werd het een gezellige avond.

Dankbaar
Er was zaterdag van alles te doen in de winkelstraat. Kinderen konden zich vermaken op het kinderplein, je kon op de foto, armbandjes en muziek maken, worden geschminkt, eierkoeken en bloempotjes versieren, sporten bij de stand van het Sportteam Aalsmeer en nog meer. Ook de brandweer en politie reden rondjes met sirenes. Met de braderie, het kinderplein, de activiteiten en de optredens werd het weer een meer dan compleet evenement.
Het bestuur van DownTown Ophelia is dankbaar dat zoveel mensen naar de Ophelialaan zijn gekomen om het VIP-personeel ‘aan het werk te zetten.’ Maar zonder de vele vrijwilligers, sponsors, artiesten, fotografen, ondernemers en meer betrokkenen zou dit nooit zijn gelukt. Met de sponsoropbrengsten wordt de JIJ & IK Cadeauwinkel ondersteund. “Met dit mooie initiatief is het eigenlijk heel het jaar een beetje DownTown Ophelia,” aldus het bestuur.Laatst bewerkt op: 25 juni 2019 11:29

Bron: Ingezonden stukken Foto - : Laurens Niezen en Richard Zethof

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zonovergoten DownTown Ophelia

Zaterdag was de derde editie van DownTown Ophelia. Een geweldig feest met een boodschap. De organisatie wil laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking ook kansen moeten krijgen op de arbeidsmarkt. Zij hebben ook talenten en dat mochten ze tijdens het evenement in de Ophelialaan laten zien.  Er was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: