001- Uithoorn
NK Vinzwemmen 22 en 23 juni 2019

NK Vinzwemmen 22 en 23 juni 2019


Geplaatst op: 25 juni 2019

Afgelopen weekend heeft het Oceanus Vinzwem team weer meegedaan aan het NK Vinzwemmen in het Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven. Met een iets kleiner team dan vorig jaar, maar zeker niet met minder enthousiasme vertrokken we op vrijdag middag richting het Bastion Hotel in Waalre. Onder het genot van een uitstekend diner verzorgd door Mariette hadden we een uitgebreid teamoverleg. Tactieken werden besproken, medaille kansen bekeken en teamspirit werd overgebracht. Voldaan en strijdlustig zochten we allemaal vroeg ons bedje op, zodat we morgen fris en fruitig aan de start zullen verschijnen.
 
Na een heerlijk ontbijt vertrokken de juryleden en vrijwilligers vroeg naar het zwembad, de zwemmers vertrokken iets later en konden zich dus nog even rustig voorbereiden.

Owen, Cassey en Margret gingen aan de slag met de opbouw van het bad, terwijl Ronald en Mariette de tribune inrichten. Karin ging met de zwemmers inzwemmen en Brenda bezocht de ploegleidersvergadering. Na het juryoverleg, de welkom speech van de voorzitter van het NOB en het Wilhelmus kon de wedstrijd beginnen. Speaker Laura zat ook weer op haar plek en praatte vlekkeloos de hele wedstrijd aan elkaar.
 
Ashley van de Wal opende met de 50 meter met vinnen. Er was veel concurrentie in haar categorie en dat kwam terug op alle afstanden. Ook op de 50 meter afstand duiken. Dit is geen favoriete afstand van Ashley, maar na een peptalk van het hele team ging ze ervoor. En ze deed het hoor! Ze haalde de 50 meter onder water met ook nog een prima tijd. Goed voor een twee plaats! Zilver voor Ashley!
 
Noa Middelkoop zat voor de eerste keer in de zware A-categorie en moest het opnemen tegen dames tot 30 jaar. Dat was best pittig voor Noa en een hele uitdaging. De altijd sportieve Noa hield het moraal in het team hoog, en moedigde iedereen lekker aan. En dan ook nog haar tijden op de 100 meter met vinnen en de 200 meter Bi-Fin verbeteren. Super gedaan Noa.
 
Yvanka Ashby stond na een vijf maanden buitenland stage ook weer aan de start. Gelukkig kon ze ook in Frankrijk gewoon trainen en zwom ze een prachtige 800 meter. Goed voor de tweede plaats. Chapeau Yvanka! De 400 meter was nog spannender maar na een eindsprint van 50 meter kon ze net een handlengte eerder aantikken dat de nummer vier! Een bronzen plak! Dat ze de tweede dag ook nog zilver won op de 200 meter Bi-fin was helemaal een verrassing. Dat was een top NK Yvanka!
 
Ook Liam Glebbeek had door blessures aardig wat trainingen gemist, maar kon uit ervaring putten en zwom de eerste dag al drie medailles bij elkaar. Op de 50 vin, de 50 Bi-Fin en de 100 Bi-Fin mocht hij een plak in ontvangst nemen. Ook de tweede dag ging hij lekker door! De concurrentie is groot bij deze heren categorie en daartussen houdt Liam zich uitstekend staande. Met nog een plak op 100 meter met vinnen en goud op de 100 meter perslucht, zwom Liam een totaal van 5 medailles bij elkaar en mag hij weer trots zijn op dit NK.

Voor Michel van Langeraad begon het weekend niet goed, maar toch stond hij zaterdagochtend aan de start! Respect Michel! Op de 100 meter Bi-Fin moest hij rechtstreeks tegen Liam en finishen deden ze ook gelijk! Liam tikte echter een duizendste van een seconde eerder aan waardoor hij er met de bronzen plak vandoor ging! Michel vocht echter uitstekend terug en kon op 100 meter met vinnen een bronzen plak meenemen. Een prachtige strijd met Diego als uiteindelijke winnaar, wat een mooie foto op het podium opleverde. De perslucht is een favoriete afstand van beide heren, maar ook een hele zware. Michel tikte net weer een honderdste van een seconde later aan dan Liam. Goed voor goud en zilver!
 
Ook heeft het team op zaterdag de estafette gezwommen. De gemengde estafette 100 meter met vinnen met 2 dames en 2 heren is een nieuw element op het NK. Noa, Yvanka, Michel en Liam zwommen de voeten uit de vinnen en slaagde er als team in een tweede plaats te halen. Een geweldige prestatie!
Voor de 4 x 50 meter dames op zondag hadden Noa en Yvanka twee dames van een andere vereniging gevonden en stonden ze dus met een samengesteld team aan de start. Ook hier bleek de teamspirit weer hoog en behaalde ze ook een tweede plaats! Bedankt Anouk en Rianne!
 
Na de afsluiting en het opruimen van het bad, moesten we nog even op Yvanka wachten, want zij was voor de dopingcontrole geselecteerd. Uiteraard was deze test negatief en mochten alle medailles, 11 stuks in totaal, mee naar huis genomen worden.
 
Het was weer een fantastisch NK, uitstekend georganiseerd door Karin en Femma Neehus uit Vinkeveen en mogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers! Op naar 2020!!!


Laatst bewerkt op: 25 juni 2019 09:26

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

NK Vinzwemmen 22 en 23 juni 2019

Afgelopen weekend heeft het Oceanus Vinzwem team weer meegedaan aan het NK Vinzwemmen in het Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven. Met een iets kleiner team dan vorig jaar, maar zeker niet met minder enthousiasme vertrokken we op vrijdag middag richting het Bastion Hotel in Waalre. Onder het genot van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: