001- Uithoorn
Samenwerking Stichting De Ronde Venen Marathon en Natuurmonumenten

Samenwerking Stichting De Ronde Venen Marathon en Natuurmonumenten


Geplaatst op: 25 juni 2019

Punt bij de evaluatie van de vorige marathon was een afspraak maken met Natuurmonumenten en na te gaan hoe wij de samenwerking verder kunnen uitwerken. In mei zijn daar afspraken over gemaakt.
 
Met een gerust hart kan de organisatie van De Ronde Venen Marathon vermelden dat dit een  evenement is waarvan er niet veel zijn in Nederland. Het parcours gaat door de 8 kernen van de gemeente De Ronde Venen. Naast de marathon afstand voor individuele lopers en deelnemers aan de duo-marathon is er een 10 km loop. Vergeten wij een categorie? Jawel, voor de kinderen staat de Mini Marathon op het programma. Dit in samenwerking met Atletiek Abcoude. Wanneer? 17 november.
 
De samenwerking wordt als volgt ingevuld. Natuurmonumenten zorgt dat in De Botshol  het wandelpad of een aangrenzend weiland open is en promoot De Ronde Venen Marathon. De organisatie van De Ronde Venen Marathon ondersteunen lidmaatschap- en donatie acties voor Natuurmonumenten rondom het evenement.
 
Het parcours is en blijft een verrassing voor de deelnemers. Na de start in Abcoude gaan de lopers door weilanden, langs sloten, door rustieke dorpjes, over sluisjes, langs oude spoorhuizen, over het talud van een oude spoorbaan, langs meanderende riviertjes, een bezoek aan een koeienstal en door een koeientunnel.
 
Na 36 km komt het natuurgebied De Botshol in zicht. Een paar schitterende kilometers die alle vermoeidheid doet vergeten. Dit gebied is o.a. in beheer bij Natuurmonumenten. Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland. Zij maken zich sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die zij beheren, maar ook daarbuiten. Zij gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu. Natuurmonumenten vraagt aan alle deelnemers van DRVM  om samen nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen. Bij de inschrijving is er een donatieknop waarbij de deelnemer een bijdrage kan doneren. Bij de start / finish in Abcoude staat een stand van Natuurmonumenten.  Ons advies: wordt lid.


Laatst bewerkt op: 25 juni 2019 09:42

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Samenwerking Stichting De Ronde Venen Marathon en Natuurmonumenten

Punt bij de evaluatie van de vorige marathon was een afspraak maken met Natuurmonumenten en na te gaan hoe wij de samenwerking verder kunnen uitwerken. In mei zijn daar afspraken over gemaakt. Met een gerust hart kan de organisatie van De Ronde Venen Marathon vermelden dat dit een  evenement is waarvan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: