Voorbereiding feestjaar gemeente Uithoorn 200 jaar in volle gang

Voorbereiding feestjaar gemeente Uithoorn 200 jaar in volle gang


Geplaatst op: 25 juni 2019

Op 1 oktober 1819 werden De Kwakel en Uithoorn bij de provincie Holland (de latere provincie Noord-Holland) gevoegd. Dit historische moment vond 200 jaar geleden plaats. Op 10 februari 1820 werden vervolgens de gemeente Thamen en Uithoorn samengevoegd tot de gemeente die wij nu kennen. De dorpen De Kwakel, Thamen en Uithoorn zijn vanaf 10 februari 1820 één gemeente en dat willen we vieren. 1 oktober 2019 is het startpunt van het feestjaar ‘gemeente Uithoorn 200 jaar’.
 
“Eén jaar lang willen we extra aandacht besteden aan onze inwoners van de gemeente Uithoorn. Extra evenementen naast de reguliere evenementen, sport-, kunst en cultuuractiviteiten kunnen worden georganiseerd door organisaties en inwoners”, aldus  burgemeester Pieter Heiliegers.
 
Zoveel mogelijk activiteiten onder de vlag gemeente Uithoorn 200 jaar
Inmiddels zijn er vanuit de gemeente, organisaties en inwoners al de nodige voorbereidingen gestart voor het feestjaar. Dit feestjaar loopt officieel van 1 oktober 2019 tot en met 30 september 2020. Het officiële, ceremoniële hoogtepunt is de datum 10 februari 2020, maar in de maanden daarvoor en daarna, tot het afsluitende evenement, willen we als gemeente zoveel mogelijk activiteiten van organisaties en inwoners ondersteunen. Ook zal de gemeente zelf een aantal activiteiten organiseren. Dit alles onder de vlag gemeente Uithoorn 200 jaar.
 
Onthulling logo gemeente Uithoorn 200 jaar
Martin van Wiltenburg van het bureau Lekker Communicatie heeft een speciaal logo voor gemeente Uithoorn 200 jaar ontworpen. Het logo heeft Martin van Wiltenburg aan de gemeente Uithoorn geschonken. De onthulling van het logo kunt u terugkijken op onze facebookpagina.
 
Nog niet aangemeld?
We kunnen dit feestjaar niet zonder de hulp van bewoners, organisaties en verenigingen. Wilt u met ons meedenken en meedoen? Heeft u een idee voor een feestelijke activiteit? Of heeft u interesse in het organiseren van een evenement onder de vlag gemeente Uithoorn 200 jaar? U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op onze website (homepage Feest Uithoorn 200 jaar) en dit mailen naar: 200jaar@uithoorn.nl
 
Zo maken we de viering van gemeente Uithoorn 200 jaar een feest voor én van ons allemaal!

Laatst bewerkt op: 25 juni 2019 10:52

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voorbereiding feestjaar gemeente Uithoorn 200 jaar in volle gang

Op 1 oktober 1819 werden De Kwakel en Uithoorn bij de provincie Holland (de latere provincie Noord-Holland) gevoegd. Dit historische moment vond 200 jaar geleden plaats. Op 10 februari 1820 werden vervolgens de gemeente Thamen en Uithoorn samengevoegd tot de gemeente die wij nu kennen. De dorpen De Kwakel, Thamen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: