001 - De Baat

Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn officieel geopend


Geplaatst op: 4 oktober 2011

Dinsdag 27 september is Gezondheidscentrum Waterlinie officieel geopend door burgemeester Oudshoorn van Uithoorn. Deze opening was de kroon op tien jaar plannen maken en bijna twee jaar bouwen. Daarmee is nu het "grootste" Gezondheidscentrum in Nederland in gebruik genomen, maar burgemeester Oudshoorn sprak de ambitie uit om ook het beste Gezondheidscentrum in Nederland te worden. En dan niet alleen voor de gemeente Uithoorn maar met een belangrijke uitstraling naar Aalsmeer en andere omliggende gemeenten.

Tijdens de officiële opening memoreerde Jacques Moors, bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Amstelland, het jarenlange traject van gesprekken en onderhandelingen die vooraf gingen aan het slaan van de eerste paal in de zomer van 2009. "Er waren momenten dat we eraan twijfelden of het initiatief überhaupt van de grond zou komen, zoals bij de eindeloze onderhandelingen over het gasvulpunt bij het benzinestationnaast het centrum", zegt Moors. Maar dankzij de gedrevenheid van de initiatiefnemers, waaronder de Uithoornse huisartsen en het ziekenhuis, de betrokkenen bij de Gemeente Uithoorn, het bisdom en de Stichting RK ziekenhuis Amstelland is het centrum nu gerealiseerd.
"Een centrum om trots op te zijn, omdat het een antwoord is op de eigentijdse invulling van aanbod van zorg en van de wens om de regionale bevolking beter van dienst te kunnen zijn", aldus Moors. "En het feit dat er zoveel zorgdisciplines onder één dak huizen, verplicht ons om te komen tot vernieuwende zorginitiatieven".

Tom van 't Hek, oud hockeyinternational en voormalig huisarts uit Aalsmeer, nam deze gedachte over samenwerking over in zijn boodschap aan de aanwezigen. Van 't Hek schetste op beeldende wijze de "drie kernpunten van samenwerking volgens Co Adriaanse". Ook wist hij uit ervaring te melden dat samenwerking tussen de diverse disciplines in de gezondheidszorg niet altijd makkelijk is, want zijn ervaring is: "hoe hoger opgeleid hoe moeilijker men kan samenwerken". Zijn klinkende voorbeelden vonden veel herkenning in de zaal.
Van 't Hek, die dit initiatief al jarenlang volgt en ook bij het startseminar betrokken was, feliciteerde de aanwezigen met ‘hun' gerealiseerde centrum. "Ik heb vaak partijen met een goed gevoel naar huis zien gaan, terwijl er uiteindelijk niets gebeurde. Maar dit centrum staat er en is een startpunt voor succes", aldus van 't Hek.

Burgemeester Oudshoorn verrichtte de openingshandeling door een enorme sleutel aan te nemen uit de handen van luchtacrobate Juliette, die afdaalde met een enorme hijskraan. De luchtacrobate voerde hierna een spectaculair luchtballet uit, hoog boven de gevel van het Gezondheidscentrum.

Open Dag Gezondheidscentrum Waterlinie zaterdag 1 oktober 2011
Vele bezoekers wisten afgelopen zaterdag de weg te vinden naar Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. Gevolg was een gezellige drukte in alle ruimtes van het gebouw. Bezoekers namen de tijd om alle verdiepingen te bezoeken, liepen langs de standjes in de hal en vides en bezochten de zorgaanbieders op de begane grond. In totaal bezochten tussen de 600 en 800 mensen het centrum.

Er was veel te doen en te zien. De gloednieuwe apparatuur van de afdeling Radiologie bijvoorbeeld, geschonken door St. RK ziekenhuis Amstelland. Het priklab waar op een kunstarm geprikt kon worden. De kinderfysiotherapeuten hadden hun hele ruimte en gangen feestelijk aangekleed met een zee aan ballonnen en gezellige life muziek.

Bij de verloskundigen lieten hoogzwangere vrouwen hun buik beschilderen en fotograferen en de diëtiste van Amstelring stond met een stand in de hal om mensen voor te lichten over gezonde voeding.

In de vleugel van Ziekenhuis Amstelland waren een groot aantal specialisten aanwezig en ontvingen de bezoekers in hun gloednieuwe praktijkruimtes. Er werden ook direct afspraken gemaakt en zelfs al adviezen gegeven.

De huisartsen hadden ook veel aanloop, ondanks het feit dat ze eerder dit jaar al een open dag voor hun eigen patiënten hadden georganiseerd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn officieel geopend

Dinsdag 27 september is Gezondheidscentrum Waterlinie officieel geopend door burgemeester Oudshoorn van Uithoorn. Deze opening was de kroon op tien jaar plannen maken en bijna twee jaar bouwen. Daarmee is nu het "grootste" Gezondheidscentrum in Nederland in gebruik genomen, maar burgemeester Oudshoorn sprak de ambitie uit om ook het beste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: