001- Uithoorn

Veel aandacht voor Jonge Mantelzorgers Theatervoorstelling “What If” en pizza avonden


Geplaatst op: 26 juni 2019

Donderdag 20 juni waren tieners uit De Ronde Venen welkom bij de indrukwekkende theatervoorstelling What If in de aula van het Veenlandencollege Mijdrecht. Theatergroep Bint speelde de voorstelling over Rogier, een jonge mantelzorger met een werkende moeder, een vader met ms en een zusje met autisme. Levensechte situaties die voor 1 op de 4 jongens en meisjes die opgroeien met een ziek familielid, dagelijkse kost zijn.

Jonge mantelzorgers, ook al worden ze zelf liever niet zo genoemd, laten niet altijd zien hoe hun leven er echt uitziet. Als een klasgenoot vaak te laat komt neem dan niet klakkeloos aan dat hij of zij altijd te laat naar bed gaat. Vraag eens hoe het komt en wacht het antwoord af. Dan hoor je misschien wat hem of haar bezig houdt.

Belangrijk is de bewustwording dat iedereen in zijn of haar omgeving een jonge mantelzorger kent, jij dus ook? Op school, in de klas, in de wijk, op de sportvereniging want 1 op de 4 kinderen ís jonge mantelzorger. Dit gaat ook over jongeren die opgroeien met een moeder in een rolstoel, een zusje met het syndroom van down, een broer met autisme, ouders die de Nederlandse taal niet beheersen, een vader die depressief is, etcetera, etcetera.

Jonge mantelzorgers verdienen onze aandacht en graag horen wij welke behoeften en ideeën er bij hen leven. Daarom worden er op 2 juli en 5 september pizza avonden georganiseerd in De Trekvogel aan de Karekiet 49 in Mijdrecht.

Deze avonden zijn bedoeld voor jongeren (vanaf 10 jaar) die opgroeien met een familielid die extra zorg en ondersteuning nodig heeft maar ook voor jongeren die iemand kennen in een dergelijke situatie én/of voor jongeren die mee willen denken over wat wij in De Ronde Venen met of voor deze groep jongeren kunnen doen. De pizza avonden hebben een informele insteek, er hoeft geen sprake te zijn van ‘een probleem’ om bij deze avonden aan te sluiten. Jeanine van Hövell en Mark van Breukelen zijn op beide avonden aanwezig. Het gaat om ontspannen, ontmoeten, ervaringen delen en natuurlijk pizza eten.    

Om te kunnen zorgen voor voldoende pizza is het fijn als je je even aanmeldt. Dit kan via mantelzorg@stdb.nl of bel of app Mark van Breukelen van het jongerenwerk op 06-51053266. Neem iemand mee als je liever samen komt. En, weet je een betere naam voor jonge mantelzorger dan horen wij die graag van je.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel aandacht voor Jonge Mantelzorgers Theatervoorstelling “What If” en pizza avonden

Donderdag 20 juni waren tieners uit De Ronde Venen welkom bij de indrukwekkende theatervoorstelling What If in de aula van het Veenlandencollege Mijdrecht. Theatergroep Bint speelde de voorstelling over Rogier, een jonge mantelzorger met een werkende moeder, een vader met ms en een zusje met autisme. Levensechte situaties die voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: