001 - Ak Bakker

Gemeente lanceert campagne over de toekomst van het Bedrijventerrein Mijdrecht


Geplaatst op: 27 juni 2019

“De Ronde Venen is een plek waar het goed wonen, leven en verblijven is. Iets om trots op te zijn en wat we moeten behouden”, vindt wethouder Rein Kroon. Vanaf dinsdag 25 juni gaat de gemeente in gesprek met ondernemers, inwoners, instellingen en andere belanghebbenden over de toekomst. Te beginnen met de toekomst van Bedrijventerrein Mijdrecht.

 

Gemeente De Ronde Venen lanceerde dinsdag 25 juni een campagne die ondernemers en inwoners uitnodigt mee te denken over de toekomst. Via sociale media, de website en actieteams op straat kunnen zij vragenlijsten invullen. De gemeenteraad gebruikt de ideeën voor het ontwerp van een Omgevingsvisie.

Rein Kroon: “Het bedrijventerrein is van groot economisch belang voor De Ronde Venen. Als je bedenkt dat de helft van onze bewoners op de één of andere manier afhankelijk is van het bedrijventerrein dan hoor ik graag hoe we het gebied toekomstbestendig kunnen maken.”

Hoe denkt u bijvoorbeeld over vervoer op het bedrijventerrein? Meer ruimte voor fietsers en voetgangers of moet de nadruk liggen op doorstroming van auto- en vrachtverkeer? Maar ook: moet er meer ruimte komen voor bedrijven? En: hoe kijken inwoners en ondernemers naar duurzaamheid? Meer zonnepanelen op bedrijfsdaken of meer windmolens? Grotere inzet op recycling door bedrijven? Dit zijn vragen waarop de gemeente graag uw antwoorden wil horen.

 

De online vragenlijst is te vinden op www.toekomstderondevenen.nl/denkmee. Op zaterdag 29 juni staat tussen 11.00 en 14.00 uur een team van enqueteurs op het parkeerterrein bij de Karwei. Op woensdag 3 juli tussen 12.00 en 15.00 uur staan zij bij het Veenweidebad in Mijdrecht. Wie daar de vragenlijst invult, krijgt gratis een ijsje.


Omgevingswet geeft ruimte
Op 1 januari 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Ter voorbereiding daarop maakt de gemeente alvast een Omgevingsvisie. “Door deze wet kunnen we als gemeente eigen keuzes maken in de inrichting van ons grondgebied en zijn we minder gebonden aan wettelijke normen. Concreet: als gemeente kunnen we straks meer mogelijk maken met minder regels. Een mooie kans voor mensen om met een frisse blik naar de toekomst van het bedrijventerrein te kijken en samen met ons een Omgevingsvisie te maken”, luidt de oproep van de wethouder.

Laatst bewerkt op: 27 juni 2019 12:50

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente lanceert campagne over de toekomst van het Bedrijventerrein Mijdrecht

“De Ronde Venen is een plek waar het goed wonen, leven en verblijven is. Iets om trots op te zijn en wat we moeten behouden”, vindt wethouder Rein Kroon. Vanaf dinsdag 25 juni gaat de gemeente in gesprek met ondernemers, inwoners, instellingen en andere belanghebbenden over de toekomst. Te beginnen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: