001 -Brouwer Transport
Brandweerduikers te water om pulletjes te redden

Brandweerduikers te water om pulletjes te redden


Geplaatst op: 27 juni 2019

De brandweer in Mijdrecht is donderdagochtend uitgerukt voor een reddingsactie. Een aantal baby eendjes en hun moeder zaten vast in een soort gracht met een hoge kade waar zij met geen mogelijkheid zelfstandig uit konden komen.

Eerder op de dag werd de dierenambulance getipt over de eendenkuikens aan de Handelsweg in Mijdrecht. Een voorbijganger sloeg alarm omdat hij gepiep hoorde. Waarschijnlijk zagen de diertjes zelf ook geen andere uitweg dan piepen. Moedereend lag zelf ook in het water maar wist geen raad met het gepiep.

Medewerkers van de dierenambulance kregen de eendjes zelf niet gevangen en vroegen om hulp van de brandweer. Die stuurde vervolgens een duikteam dat te water ging. Meerdere pogingen van de brandweer en dierenambulance mochten niet baten. De eendjes lieten zich niet vangen, waarna een buurman heeft toegezegd de diertjes te voeren.

De brandweer redde eerder dit jaar dertien babyeendjes in dezelfde gracht.
Laatst bewerkt op: 27 juni 2019 12:38

Bron: #Mijdrecht -

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweerduikers te water om pulletjes te redden

De brandweer in Mijdrecht is donderdagochtend uitgerukt voor een reddingsactie. Een aantal baby eendjes en hun moeder zaten vast in een soort gracht met een hoge kade waar zij met geen mogelijkheid zelfstandig uit konden komen. Eerder op de dag werd de dierenambulance getipt over de eendenkuikens aan de Handelsweg … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: