De vinken grijpt net naast eerste punten

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Afgelopen zaterdag 1 oktober speelde De Vinken 1 een uiterst belangrijke wedstrijd tegen Fortissimo 1.

In IJsselstein begon De Vinken ondermaats, terwijl Fortissimo overtuigend op 6-1 voorsprong wist te komen. Na een sterke fase kwam De Vinken in de tweede helft op kleine voorsprong. In een gelijkopgaande slotfase was het Fortissimo die de beslissende strafworp wist te benutten.
Beide korfbalteams hebben de punten hard nodig, aangezien na vier wedstrijden nog geen punt werd bemachtigd. Coach Fred Straatman hamerde er op om zeer scherp aan de wedstrijd te beginnen. Opnieuw speelde Rogier Schoenmaker mee en begon aanvallend met Peter Koeleman, Mariska Meulstee en Silvia Oussoren. De defensie, bestaande uit Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Joyce Kroon en Melanie Kroon, kregen meteen twee tegentreffers te incasseren.
Gedurende de eerste twintig minuten kregen de Vinkeveners geen vat op de wedstrijd. Fortissimo wist de korf makkelijk te vinden en troefde De Vinken in de rebound menigmaal af. Hierna werden de Vinkeveners wakker. Dit was te zien aan onderscheppingen van Peter en Rogier, maar ook aan de doorloopbal van Kelvin, welke met een strafworp werd beloond. Peter wist zijn doorloopbal op een schitterende manier in de korf te lepelen. Meer doorloopballen volgden van Melanie en Silvia, welke ook strafworpen opleverden. Deze werden benut door Kelvin en Rogier en ook Mariska wist van afstand de 9-6 te scoren.

In de tweede helft speelden de ABN-Amro'ers aanvallend slimmer en verdedigend scherper. Mariska nam al snel twee treffers voor haar rekening en de doorloopbal van Rudy werd door Kelvin vanaf de stip afgerond. Vooral doorloopballen bleken effectief te zijn, wat Melanie nog eens wist te benadrukken. Mariska bracht De Vinken voor het eerst op een 10-11 voorsprong. Maar na deze tien minuten ging het mis. Het aanvalsspel was erg haastig en er werd veel minder op de doorloopbal gespeeld. Fortissimo hield het hoofd koel en bleef voor elke bal vechten, terwijl De Vinken zich onnodig uit het spel liet halen door beslissingen van de arbiter. Een vrije bal van Rudy zorgde voor de 12-12, waarop gelijk een tegentreffer volgde. Na een doelpuntloze spannende fase, wist Silvia van afstand te scoren. Na de 14-14, uit handen van Joyce, werden Peter Kooijman en Helene Kroon ingebracht. Met nog acht minuten speeltijd viel menig bal op de rand van de korf en leverde ook een score op, welke werd afgekeurd. In de slotfase kreeg Fortissimo een strafworp toegekend, wat de eindstand op 15-14 bepaalde.

Aankomende zaterdag speelt De Vinken 1 een zware wedstrijd tegen Velocitas 1. De wedstrijd zal om 15.30 uur aanvangen in sportpark De Molmhoek.

Afgelopen zaterdag 1 oktober speelde De Vinken 1 een uiterst belangrijke wedstrijd tegen Fortissimo 1. In IJsselstein begon De Vinken ondermaats, terwijl Fortissimo overtuigend op 6-1 voorsprong wist te komen. Na een sterke fase kwam De Vinken in de tweede helft op kleine voorsprong. In een gelijkopgaande slotfase was het … Lees meer »