Bezuinigingen komen hard aan bij de Bibliotheek


Geplaatst op: 4 oktober 2011

De Bibliotheek verkeert in zwaar weer. In gemeente De Ronde Venen moet de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen vanaf 2012 naar alle waarschijnlijkheid 5 procent bezuinigen. En daar bovenop krijgt de Bibliotheek ook nog te maken met provinciale bezuinigingen. Deze bezuinigingen zetten het bibliotheekwerk onder druk. Als de gemeenteraad akkoord gaat met een bezuiniging van 5 procent dan is sluiting van een van onze vestigingen onvermijdelijk.

De Bibliotheek heeft in het verleden al de nodige bezuinigingen opgevangen. Door openingstijden te verminderen, door nog meer werk aan vrijwilligers over te dragen of door te korten op het boekenbudget konden eerdere bezuinigingen opgevangen worden. Helaas is dat nu niet meer mogelijk. De Bibliotheek werkte de afgelopen tijd al met minimale middelen, waardoor deze bezuinigingen niet meer op te vangen zijn en sluiting noodzaak wordt.

Sluiting van vestigingen zou grote gevolgen hebben. De Bibliotheek AVV heeft ruim 20.000 leden en iedere maand komen er meer dan 30.000 bezoekers in de Bibliotheek. Een deel van hen zal straks verder moeten reizen om boeken te lenen of een krantje te lezen.
Bijna driekwart van alle basisschoolkinderen is lid van de Bibliotheek; zij kunnen straks niet meer zo gemakkelijk in de Bibliotheek hun materialen lenen voor schoolwerk.
Ook voor onze ruim 200 vrijwilligers heeft de bezuinigingen gevolgen.

Uiteraard probeert de Bibliotheek de schade tot een minimum te beperkten, maar als de politiek besluit tot deze bezuinigingen, is sluiting onvermijdelijk.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bezuinigingen komen hard aan bij de Bibliotheek

De Bibliotheek verkeert in zwaar weer. In gemeente De Ronde Venen moet de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen vanaf 2012 naar alle waarschijnlijkheid 5 procent bezuinigen. En daar bovenop krijgt de Bibliotheek ook nog te maken met provinciale bezuinigingen. Deze bezuinigingen zetten het bibliotheekwerk onder druk. Als de gemeenteraad akkoord … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: