Sebastiaan Haverhoek geslaagd voor zwarte band taekwondo

Sebastiaan Haverhoek geslaagd voor zwarte band taekwondo


Geplaatst op: 1 juli 2019

Horangi’s taekwondoka Sebastiaan Haverhoek heeft tijdens het nationale dan-examen van juni 2019 zijn eerste dan taekwondo behaald, dit is hetzelfde als de bekende zwarte band.

De danexamens worden nationaal georganiseerd en ze werden deze keer gehouden in Nieuwegein. De Taekwondo Bond is in Nederland de enige organisatie die officieel de eerste dan, zwarte band, en hoger mag uitreiken. Binnen de eigen taekwondoschool, Horangi, kunnen de voorgaande geel, groen, blauw en rood gekleurde banden worden gehaald, verspreid over 9 examens.

Op een zwarte bandexamen taekwondo moet de kandidaat bewijzen dat hij of zij een aantal vaardigheden bezit. De taekwondosport wordt ingedeeld in verschillende onderdelen. De dag begint met een schriftelijke toets over Koreaanse benamingen van technieken en lichaamsdelen. Het is immers een Koreaanse sport.

Bij het onderdeel poomse voer je individueel een vaststaande reeks technieken uit. Het gaat hierbij om de lichaamsbeheersing, technieken, kracht en uitstraling. Bij de stapssparring laat je zonder te raken zien controle te hebben over je technieken ten opzichte van een tegenstander. Vervolgens valt je tegenstander je aan met diverse grepen en verwurgingen waar je snel en efficiënt op moet reageren tijdens de zelfverdediging.
Tijdens het sparren laat je zien dat je inzicht hebt in het (olympische) spel waarbij je punten scoort door je tegenstander te raken. Als laatste komt de breektest. Met kracht en precisie moet je planken van 18 millimeter doorslaan en -trappen door middel van goede technieken.

De examencommissie bestaat uit hoog gegradueerde officials van de Nederlandse Taekwondo Bond. De examencommissie is streng. Meer dan de helft van de examenkandidaten zakte, maar gelukkig is Sebastiaan geslaagd. 

Kijk voor meer informatie over taekwondo en Horangi op www.horangi.nl of bezoek de Facebookpagina.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sebastiaan Haverhoek geslaagd voor zwarte band taekwondo

Horangi’s taekwondoka Sebastiaan Haverhoek heeft tijdens het nationale dan-examen van juni 2019 zijn eerste dan taekwondo behaald, dit is hetzelfde als de bekende zwarte band. De danexamens worden nationaal georganiseerd en ze werden deze keer gehouden in Nieuwegein. De Taekwondo Bond is in Nederland de enige organisatie die officieel de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: