UWTC lid Lorena Wiebes wint het NK

UWTC lid Lorena Wiebes wint het NK


Geplaatst op: 1 juli 2019

Lorena Wiebes maakte grote indruk door zaterdag (29 juni) het NK op de weg op haar naam te schrijven. Lorena is begonnen in de jeugd van UWTC en nog altijd lid bij de Uithoornse vereniging. De sprintster van Parkhotel Valkenburg pareerde alle aanvallen, waarna ze in de sprint oppermachtig bleek te zijn. “Dit jaar kan nu al niet meer stuk, zeker niet met dit truitje nu”, jubelt ze voor de camera van WielerFlits.

“Het klinkt supertof om de beste van Nederland genoemd te mogen worden. Het komt eigenlijk door de ploeg, die meiden hebben super hard gewerkt om het gat dicht te rijden”, spreekt Wiebes dankbaar. “Ik heb ze gezegd dat we elkaar moesten blijven motiveren en dat we in elkaar moesten geloven om het dicht te rijden. En daarna moest ik het afmaken!”
“In de laatste paar kilometer was het gokken, wachten tot de anderen het gat dichtrijden. Toen kwam ik in de goede positie terecht”, eindigt ze. “Ik hoop dat we het zo nog even gaan vieren met de ploeg!”
(bron: wielerflits.nl)

Paratriatleet Jetze Plat begint 'road to Tokyo' met winst in Canada
Paralympisch kampioen Jetze Plat heeft de World Paratriathlon Series (WPS) in het Canadese Montréal gewonnen. De 28-jarige Noord-Hollander kwam na 750 meter zwemmen, 20 kilometer handbiken en 5 kilometer wheelen als eerste over de streep. Het zilver ging naar landgenoot Geert Schipper, brons was voor Giovanni Achenza (Italië).
Met Plat, Schipper en Achenza kende de wereldbekerwedstrijd in Montréal hetzelfde podium als de triatlon op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro (2016). “Deze wedstrijd was de eerste die meetelt voor kwalificatie voor de volgende Paralympische Spelen, volgend jaar in Tokio”, legt Plat uit na zijn race. “Voor mij was het dus ontzettend belangrijk om hier goed te presteren. Dat is gelukt. Zwemmen, handbiken en wheelen gingen goed, ik heb tot de finish vol gas gegeven en het maximale eruit gehaald.”
Voor Plat is de WPS in Canada de laatste wedstrijd van het eerste wedstrijdblok van het seizoen. De man uit Vrouwenakker kan tevreden terugkijken, met twee wereldbekeroverwinningen in de triatlon en vier in het handbiken. Op zijn ‘road to Tokyo’ scoort Plat daardoor tot nu toe maximaal. Plat: “Het is mooi om dit blok zo af te sluiten. Ik ben blij met het resultaat; ik heb m’n werk goed gedaan. Ik heb nu een paar dagen echt rust en daarna ga ik weer opbouwen richting het tweede deel van dit seizoen.”
In het tweede wedstrijdblok van het seizoen zijn de WK’s paratriatlon (1 september in Lausanne, Zwitserland) en handbiken (11-15 september in Emmen) de belangrijkste momenten voor Plat. Op beide evenementen verdedigt hij zijn wereldtitels. 

Veteranen
Afgelopen weekend zijn de UWTC renners Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh weer actief geweest in veteranen wedstrijden.
Zaterdag 29 juni waren de renners naar de Betuwe gereisd om in Tiel te starten. Bij wedstrijd voor de 70+ was het Fred de Kinkelder die al 15 minuten demarreerde en een ruime voorsprong nam. Met nog 8 ronden te gaan probeerden 2 renners nog de koploper te achterhalen maar Fred de Kinkelder uit Groenlo won de wedstrijd, 2e werd Hans van Bavel uit Sint Anthonis en 3e Guus Zantingh uit Mijdrecht. Leen Blom ging als 10e over de eindstreep. Bij de 60+ waren er wel enkele pogingen om uit het peloton te ontsnappen maar men kreeg geen ruimte. Het draaide uit op een massaspurt en deze werd overduidelijk gewonnen door Ron Paffen uit Milsbeek voor Arie Blomberg uit Kedichem. John Tromp finishte als 9e. 

Zondag 30 juni moesten de renners naar de Hanzestad Zutphen reizen om hun wedstrijd te rijden. Al na 5 ronden ontstond bij de 70+ een kopgroep van 4 renners en zij werkten goed samen en bouwden een mooi voorsprong op en bleven buiten schot van het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Hans van Bavel en 2e werd Fred de Kinkelder. Guus Zantingh eindigde als 5e. In de wedstrijd voor 60+ ontstond een kopgroep van 9 renners na een kwart wedstrijd met daarbij John Tromp. De wedstrijd werd gewonnen door Ron Paffen voor Piet Kralt en 3e werd John Tromp.

Ronde van de leren zool (Rijen)
Zondag 30 juni reden de jeugdleden Mike Derogee, Rens Grömmel, Lars Hopman en Lance Venema de jeugdronde in Rijen. Lance is onlangs lid geworden van UWTC. Jens Versteeg rijdt volgend seizoen voor het nieuwelingen team van UWTC en reed vandaag ook een sterke wedstrijd.  Het was erg warm voor de jongens en Lars kon het tempo niet volgen, maar hij bleef goed doorrijden. Rens zat in de kopgroep tot hij last kreeg van duizeligheid en helaas moest stoppen. Mike wist in de laatste ronde de koploper terug te halen, maar dit koste zoveel energie dat hij in de eindsprint niet meer mee kon doen voor de prijzen. Jens 7e, Lance 8e, Mike 11e, Lars 17e, Rens dnf.

Interclub WTC Woerden
Zondag 30 juni hebben 2 jeugdleden van UWTC meegedaan aan de interclub in Woerden. Bij cat 3-4 reed Jytte Timmermans naar de 12e plaats. En bij cat 5-6 maakte Sem Amelink, pas lid van UWTC,  deed als super mee en pakte de 18e plaats. 


Laatst bewerkt op: 1 juli 2019 11:07

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC lid Lorena Wiebes wint het NK

Lorena Wiebes maakte grote indruk door zaterdag (29 juni) het NK op de weg op haar naam te schrijven. Lorena is begonnen in de jeugd van UWTC en nog altijd lid bij de Uithoornse vereniging. De sprintster van Parkhotel Valkenburg pareerde alle aanvallen, waarna ze in de sprint oppermachtig bleek … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: