Twee korfbalkampioen bij VZOD

Geplaatst op: 2 juli 2019

Zaterdag 15 juni moest de D1 haar laatste wedstrijd van het veldseizoen spelen tegen Pernix uit Leiden. VZOD moest deze winnen om ongeslagen kampioen te worden. De eerste 12,5 minuten stonden Gijs, Jurre, Noëlla en Sven in de aanval. Veronique, Luna, Lars en Juup stonden in de verdediging. Na vijf minuten kreeg Noëlla een strafworp mee en scoorde. De kop was eraf en dat deed het team goed, Juup en Veronique scoorden ook. Maar ook Pernix was erop gebrand zich te laten zien op de laatste wedstrijd van deze competitie en scoorde mee. De teams gingen de rust in met 4-3, dat beloofde dus een spannende 2e helft te worden. Kim kwam erin voor Gijs en scoorde twee keer en er volgenden nog drie mooie afstandsschoten van Juup waardoor de eindstand kwam op 8-5. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter  barste het gejuich los, het was een feit; de D1 was ongeslagen kampioen! Een heerlijk taart stond in de kantine op het team te wachten. Maar dat was nog niet alles, van de club kregen ze een team uitje. Het team ging kanoën in het Amsterdamse bos en bij thuiskomst op de club stond de BBQ klaar voor het team en de ouders. Coaches, bedankt voor het super seizoen en jullie tomeloze inzet iedere week weer!  VZOD D1 is de terechte kampioenen deze competitie. Ze hebben gevochten voor iedere wedstrijd.

Ook VZOD B1 speelde deze zaterdag voor het kampioenschap. De wedstrijd werd gespeeld tegen KIOS B2 waar de vorige wedstrijd met 7-6 van gewonnen werd. Dus het team was gewaarschuwd, het zou niet makkelijk zijn.  Echter een half uur voor de wedstrijd begon werd bekend dat de directe concurrent had verloren en dat ze dus al kampioen waren ook al  werd deze wedstrijd verloren. Dat gaf aanleiding voor de coaches om te vertellen dat ze heel relaxed met deze wedstrijd konden omgaan. Dit resulteerde in de eerste 10 minuten in een achterstand van 2-0 . Daarna kwam het besef dat het toch wel leuk zou zijn om het veldseizoen met een gewonnen wedstrijd af te sluiten en met winst kampioen te worden. Het was lastig om van KIOS los te komen. Er kwam steeds meer motivatie om te winnen en er werd weer met wat meer pit gespeeld wat uiteindelijk toch zorgde voor winst met een mooie slotstand van 7-9 . Al met al is het veldseizoen met maar één verloren wedstrijd met een welverdiend kampioenschap afgesloten. Gefeliciteerd spelers, coaches en sponsor BIM Totaal Techniek

Laatst bewerkt op: 2 juli 2019 14:52

Zaterdag 15 juni moest de D1 haar laatste wedstrijd van het veldseizoen spelen tegen Pernix uit Leiden. VZOD moest deze winnen om ongeslagen kampioen te worden. De eerste 12,5 minuten stonden Gijs, Jurre, Noëlla en Sven in de aanval. Veronique, Luna, Lars en Juup stonden in de verdediging. Na vijf … Lees meer »