Groot onderhoud aan Rondeveense kunstwerken

Groot onderhoud aan Rondeveense kunstwerken


Geplaatst op: 3 juli 2019

In De Ronde Venen staan meer dan vijftig openbare kunstwerken. Van beelden en geveldecoraties tot herdenkingsmonumenten en bijzondere banken. Het zijn werken van uiteenlopende groottes en verschillende materialen, ieder met eigen voorwaarden voor goed onderhoud. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid om de kunstwerken in goede staat te houden.
 
Klein onderhoud verzorgt de gemeente zelf. Voor groot onderhoud en restauratie wordt een specialistisch bedrijf ingeschakeld. In de eerste helft van juli maken medewerkers van de ‘Kunstwacht’ een ronde door De Ronde Venen. Alle kunstwerken krijgen een grondige schoonmaakbeurt. Waar nodig vindt ook restauratie plaats. Hierdoor zijn de kunstwerken weer voor lange tijd verzekerd van een frisse uitstraling en beschermd tegen weersinvloeden.
 
Wethouder Marja Becker is blij dat dit werk deze zomer wordt uitgevoerd: “We hebben een prachtige collectie openbare kunstwerken in onze gemeente. Als gevolg van bezuinigingen was er de afgelopen jaren helaas onvoldoende aandacht voor het onderhoud ervan. Ik ben blij dat die er nu wel weer is. Het is onze ambitie om dit jaarlijks bij te houden. Hiermee voorkomen we achteruitgang en hoge restauratiekosten.”

Laatst bewerkt op: 3 juli 2019 06:33

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Groot onderhoud aan Rondeveense kunstwerken

In De Ronde Venen staan meer dan vijftig openbare kunstwerken. Van beelden en geveldecoraties tot herdenkingsmonumenten en bijzondere banken. Het zijn werken van uiteenlopende groottes en verschillende materialen, ieder met eigen voorwaarden voor goed onderhoud. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid om de kunstwerken in goede staat te houden.  Klein onderhoud … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: