Drukbezochte Informatiemarkt Centrumvisie en Beeldkwaliteitsplan Aalsmeer

Drukbezochte Informatiemarkt Centrumvisie en Beeldkwaliteitsplan Aalsmeer


Geplaatst op: 3 juli 2019

Het was druk rond de panelen die maandagavond 1 juli stonden opgesteld in de burgerzaal van het gemeentehuis. De bezoekers kwamen voor de plannen voor een aantrekkelijker, bereikbaarder en herkenbaarder Aalsmeer Centrum. De eerste geïnteresseerden waren al ruim voor de officiële openingstijd binnen om hun vragen te stellen en reacties te geven. “We zijn blij dat er nu iets gebeurd”,  was een veelgehoorde zin.
 
Alle onderdelen van het ontwerp Centrumvisie en het ontwerp Beeldkwaliteitsplan Aalsmeer Dorp werden gepresenteerd op tekeningen en met behulp van animaties. Zo kon je in één oogopslag de toekomstige verkeersstroom en verkeersafwikkeling rond het Raadhuisplein meebeleven. Op overzichtelijke kaarten en sfeerimpressies konden de bezoekers het beeld van het toekomstige centrum al een beetje ervaren.

 Veel positieve reacties

De bezoekers van de informatiemarkt dachten allemaal enthousiast mee over de plannen. Het college heeft de ambitie het centrum van Aalsmeer te ontwikkelen tot een aantrekkelijke, herkenbare en karakteristieke plek: zowel functionele als specialistische detailhandel, cultureel maatschappelijke functies en horeca. Vragen daarover waren vooral gericht op de toekomst van de winkeliers en de huidige leegstand. Dat de Zijdstraat buiten de laad- en lostijden wordt afgesloten met paaltjes was voor veel vragenstellers een welkom antwoord op de overlast van laden en lossen. Ook de aanpak van de hoogteverschillen in de winkelstraat werd zeer op prijs gesteld.

College pakt door

Een college dat “goed doorpakt” en “eindelijk eens iets doet” werd veel gezegd. Maar ook “maak alsjeblieft van de hele Stommeerweg een 30 km zone” en “graag in de toekomst geen vrachtverkeer door de Dorpsstraat”. Een aantal mensen maakte gebruik van de reactieformulieren om hun tips en suggesties door te geven. De aanwezige wethouders Robert van Rijn en Robbert-Jan van Duijn werden veel aangesproken. Soms door mensen die zich afvragen of er nog wel invloed valt uit te oefenen op de plannen. Het antwoord daarop is een volmondig ja. “Het plan staat uiteraard in grote lijnen vast na de uitgebreide participatie die er al is geweest”, stellen de wethouders. “Maar we zijn ervan overtuigd dat de vele zinnige suggesties en opmerkingen die er nu zijn gekomen het plan alleen maar beter maken. Dit college wil snel aan de slag”.

Waar zijn de plannen nu nog te vinden?

De plannen zijn te vinden op www.aalsmeer.nl/Centrumvisieen www.aalsmeer.nl/BeeldkwaliteitsplanAalsmeerDorp. Iedereen die de plannen op papier wil inzien kan tot en met 19 juli terecht bij de centrale balie in het gemeentehuis in Aalsmeer aan het Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: ma., di., do. 14.30 – 16.30 uur, wo. 14.30 – 20.00 uur of vr. 08.30 – 10.30 uur. Of bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: ma. tot en met wo. 8.30–15.30 uur, do. 8.30-16.30 uur, vr. 8.30-12.30 uur).

Reageren kan nog altijd 

Reacties op de plannen zijn uiteraard nog altijd welkom. Dit kan ter attentie van B en W via e-mail naar projecten.aalsmeer@amstelveen.nl, of per brief naar postbus 4, 1180 BA in Amstelveen.Op de brief schrijft u waarop u wilt reageren (Centrumvisie of Beeldkwaliteitsplan).

Wat gebeurt er met de reacties?

Na afloop van inzagetermijn tot en met 19 juli worden alle reacties gebundeld en in een Nota van Beantwoording voorzien van een antwoord. De stukken worden vervolgens tezamen met de Nota van Beantwoording ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. De Nota van Beantwoording wordt aan alle indieners van een reactie toegezonden. Tegen de vaststelling van beide stukken staat geen beroep open.


Laatst bewerkt op: 3 juli 2019 11:30

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Drukbezochte Informatiemarkt Centrumvisie en Beeldkwaliteitsplan Aalsmeer

Het was druk rond de panelen die maandagavond 1 juli stonden opgesteld in de burgerzaal van het gemeentehuis. De bezoekers kwamen voor de plannen voor een aantrekkelijker, bereikbaarder en herkenbaarder Aalsmeer Centrum. De eerste geïnteresseerden waren al ruim voor de officiële openingstijd binnen om hun vragen te stellen en reacties … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: