001- Uithoorn

Bruisende jazz in Vinkeveen met sprankelende Jenn Jade


Geplaatst op: 3 oktober 2011

Zangeres Jenn Jade, veel gevraagd artieste in de jazzclubs van New York en Parijs, bracht vrijdagavond een waar spektakel in Vinkeveen. Haar naam, in de Nederlandse jazzwereld nog een onbekende, was jazzmeester René van Beeck ter ore gekomen op een van zijn sessies in Amsterdam. Het klikte. Samen met drummer Chris Strik en pianist Erik van der Luijt zette het kwartet de kleine zaal van de sporthal in Vinkeveen op stelten.

Jazzliefhebber én -zanger Thomas van Wagensveld zag Jenn Jade toevallig optreden in een Parijse club en was zeer onder de indruk. Zijn enthousiasme sloeg middels filmpjes van Youtube over op René van Beeck, waarna deze via Facebook de fenomenale zangeres wist uit te nodigen voor een eerste kennismaking met Nederland. Anders dan men normaal gewend is van René van Beeck was de zaal, mede door het mooie weer, voor de helft gevuld. Het deerde niemand. Een kleine honderd hardcore jazzliefhebbers had de vele barbecues weten te trotseren en liet zich vrijdagavond fêteren door de top van de Nederlandse jazz en een entertainster pur sang. Latino zangeres Jenn Jade spatte met warme energie van het podium en deed Vinkeveen een avond sprankelen.

Met een welgemeend ‘Come on, it's Friday night, so let's party!' zette de zangeres vanaf haar eerste stappen op het podium de toon voor de avond. De zaal was even overdonderd door de ontembare energie, maar liet zich spoedig in het feest meeslepen. Vanaf de eerste noot bewees ze haar tomeloze kwaliteiten als jazz zangeres met een enorm volume, een groot bereik en immense muzikale creativiteit. Ondanks dat ze nog nooit eerder met dit combo had opgetreden, leek Jenn Jade de drummer, bassist en pianist tot grote hoogte te stuwen. Haar sensuele vrolijkheid liet de heren duidelijk verre van onberoerd, hetgeen in nog meer plezier resulteerde. Niet alleen verbaal, maar ook muzikaal waren ze grappig en alle vier gingen ze volledig los in de vrije improvisatie, terwijl Jenn ondertussen zingend door de zaal stuiterde en af en toe een blozende bezoeker op het podium trok om mee te dansen. Ze zong bekende songs als ‘It don't mean a thing' en ‘Besame Mucho' en bracht in elk nummer haar eigen sound. In muzikaal opzicht was het genieten, in sociaal opzicht een feest; voor iedereen was er wel iets dat in de show van Jenn Jade aansprak. Na afloop werd de zaal door louter lachende gezichten verlaten. ‘Wat een feestbeest', hoorde men diverse bezoekers zeggen. En dat is ze, want ook in het Amsterdamse nachtleven zal men tot in de late uurtjes van deze kleine grootheid genoten hebben, zoals alleen Jenn Jade het feest kan doen losbarsten. In ieder geval zullen we haar in Nederland eren als ras-entertainster, zangeres van wereldformaat, of ideale schoondochter en zal Jenn Jade in Vinkeveen nooit meer worden vergeten.

De volgende avond van Stichting Cultura vindt plaats op 28 oktober in De Meijert te Mijdrecht. Dan verzorgt de band ‘Alderliefste' een Frans-Nederlandse mix van hits en eigen werk. Kaarten kosten € 16.50 en zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij boekhandel Mondria in Mijdrecht, drogisterij De Bree in Vinkeveen en via www.cultura-drv.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bruisende jazz in Vinkeveen met sprankelende Jenn Jade

Zangeres Jenn Jade, veel gevraagd artieste in de jazzclubs van New York en Parijs, bracht vrijdagavond een waar spektakel in Vinkeveen. Haar naam, in de Nederlandse jazzwereld nog een onbekende, was jazzmeester René van Beeck ter ore gekomen op een van zijn sessies in Amsterdam. Het klikte. Samen met drummer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: