Mijdrechtse G-Hockeyers aan kop

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Zaterdag was de R in de maand en toch vielen de vogels van de daken, zo warm was het. Op het veld van HVM voerde de letter G de boventoon: de G-hockeyers speelden de sterren van de hemel!

G-Hockey is bedoeld voor jongens en meisjes met een verstandelijke beperking, vanaf ongeveer acht jaar. Het stelt ze in staat om toch aan een teamsport mee te doen, waar ze bij de reguliere sport niet aan toe kunnen komen. De competitie is niet wekelijks, maar wordt vier keer per jaar in toernooivorm gespeeld.
De eerste ronde was zaterdag in Mijdrecht. Acht teams deden mee, elk team speelde twee wedstrijden.

In de stralende zon begon de competitie met een gezamenlijke warming-up. Daarna werden de wedstrijden van twee keer een kwartier gespeeld, op een kwart veld.

HVM speelde de eerste wedstrijd tegen Myra G5. Nog voor de rust kwam Mijdrecht op een 3-0 voorsprong. Dan verandert het spel, want volgens de regels moeten de aanvallers dan drie keer overspelen voordat ze op doel mogen schieten, en dat valt niet mee! Toch werd de rust met 4-0 bereikt. In de tweede helft kwam Myra sterk terug, maar uiteindelijk won HVM met 7-4.
In de volgende wedstrijd was weer Myra de tegenstander, nu de G4. Ook dit team kon de aanvalslust van HVM niet weerstaan, de wedstrijd eindigde in 5-0. Door deze resultaten voert HVM na de eerste ronde de ranglijst aan, met de beste doelcijfers.

De warmte speelde sommige spelers en speelsters danig parten, maar de sfeer bleef uitstekend. Langs de lijn was het gezellig en druk met toeschouwers. Na afloop was er veel limonade, fruit en koek in het clubhuis. De Mijdrechtse begeleiders, in hun van verre herkenbare blauwe shirts met een grote witte G, kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi!

Zaterdag was de R in de maand en toch vielen de vogels van de daken, zo warm was het. Op het veld van HVM voerde de letter G de boventoon: de G-hockeyers speelden de sterren van de hemel! G-Hockey is bedoeld voor jongens en meisjes met een verstandelijke beperking, vanaf … Lees meer »