Eerste winst voor HVM

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Zondag hebben de hockeyers van Mijdrecht hun eerste wedstrijd in de competitie gewonnen, na twee gelijke spelen en een verloren partij. HVM was met 3-0 te sterk voor IJburg uit Amsterdam.

Mijdrecht speelde deze wedstrijd in het wit, omdat de oranje Amsterdamse shirts anders voor verwarring konden zorgen.

In de blakerende zon op een veld zonder schaduw werd de tegenstander vrijwel continu onder druk gezet. De Amsterdamse verdediging zat echter potdicht, en al snel bleek dat de hitte scherp spel wat in de weg stond. Ook liep de Mijdrechtse strafcorner niet, en de keeper maakte alle ballen op doel onschadelijk. De rust werd zonder doelpunten bereikt.

Omdat de IJburgers in de aanval maar zelden voor gevaar zorgden, gingen laatste man Jacob Veerhuis en voorstopper Koen Meijer in de tweede helft offensiever spelen. Daardoor werd het offensief van HVM steeds sterker. Na ruim tien minuten leidde dat tot de openingstreffer: de strafcorner van Tom Gunther leek via een Amsterdamse stick naast te gaan, maar de attent ingelopen Jurrian Hartwigsen tikte de wegspringende bal binnen.
Die treffer bracht opluchting. IJburg drong wel even aan en de Mijdrechtse verdedigers kregen het toch nog druk. Een veldgoal van Tom Gunther brak de Amsterdamse weerstand. Een minuut of tien voor het einde scoorde dezelfde speler weer, nu uit een strafcorner. Daarna kwamen er nog wel kansen, maar de score bleef op 3-0 staan. Geen tegengoals, drie plaatsen gestegen op de ranglijst, HVM deed goede zaken!

Zondag hebben de hockeyers van Mijdrecht hun eerste wedstrijd in de competitie gewonnen, na twee gelijke spelen en een verloren partij. HVM was met 3-0 te sterk voor IJburg uit Amsterdam. Mijdrecht speelde deze wedstrijd in het wit, omdat de oranje Amsterdamse shirts anders voor verwarring konden zorgen. In de … Lees meer »