001- Uithoorn
Consolid en Gelukkig op Orde helpen zorgboerderij Inner-Art

Consolid en Gelukkig op Orde helpen zorgboerderij Inner-Art


Geplaatst op: 6 juli 2019

Consolid, de detacheerder en opleider in vervoer en veiligheid, financiert via haar Foundation hulp voor cliënten van de Kwakelse zorgboerderij Inner-Art. Deze hulp bestaat uit het krijgen van overzicht en ruimte in het huis van de cliënten en wordt gegeven door opruimcoaches Pien van Barneveld en Sanne Bender van Gelukkig op Orde.

Gelukkig op Orde werkt bij particulieren in Uithoorn en omstreken die hulp kunnen gebruiken bij het organiseren van hun huishouden. Dat varieert van het samen met de klant opruimen van ruimtes in huis, tot het op orde brengen van de administratie. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die een erg druk bestaan hebben, soms niet weten waar ze moeten beginnen, gaan verhuizen of wel zijn begonnen maar geen handige manier van opruimen en plannen hebben gevonden.

Zorgboerderij

Sanne en Pien zochten naar een manier om ook mensen in de zorg te helpen. Zo kwamen ze in gesprek met Gera Hoogendoorn, eigenaresse van zorgboerderij Inner-Art. Gera vertelde dat een aantal van haar cliënten die naar de dagbesteding komt, hulp bij organizen erg nodig heeft, maar geen financiële middelen daarvoor heeft. Op de zorgboerderij komen mensen voor dagbesteding en arbeidstoeleiding, die kampen met psychische problemen, dementie en/of fysieke beperkingen.

Overvolle huizen

Bij Esther Hofman en René Bieman van Consolid wist Gelukkig op Orde de benodigde financiële middelen te krijgen. Consolid is een landelijk opererende detacheerder en opleider in de vervoersbranche en heeft haar hoofdkantoor in Hoofddorp. “Mee (kunnen blijven) doen in de samenleving, vinden wij een basis van je bestaan”, zegt René Bieman. “Dat geldt voor onze (aankomende) chauffeurs en beveiligers, maar we willen dat ook breder trekken. Daarvoor hebben we de Consolid Foundation. We steunen Gelukkig op Orde financieel, zodat deze cliënten hun aandacht volledig kunnen richten op hun dagbesteding en niet afgeleid worden door een huis waarin ze het overzicht zijn verloren.”  Dankzij hun financiering helpt Gelukkig op Orde nu een aantal cliënten van de zorgboerderij meer overzicht in huis te krijgen door samen met de cliënten op te ruimen. Zij geeft deze cliënten tevens handvatten hoe ze voortaan zelf een opgeruimder huis kunnen houden. De cliënten, variërend in de leeftijd van 20 tot 70 jaar, wonen weliswaar zelfstandig, maar hebben door diverse aandoeningen niet het vermogen hun spullen op te ruimen en op een logische plek te bewaren. Overvolle (keuken)kasten met al jaren verlopen levensmiddelen, volle aanrechtbladen, tafels en vloeren en geen keuzes kunnen maken, waren daarvan het gevolg. Intussen is een deel van de spullen gesorteerd en weggedaan of opgeruimd. En hebben deze cliënten van de zorgboerderij wat meer ruimte in hun huis en daarmee hun hoofd.

Heeft u ook interesse om via uw organisatie een maatschappelijke bijdrage te leveren via Gelukkig op Orde? Neem dan contact op via 06-46718646 of www.gelukkigoporde.nl


Laatst bewerkt op: 6 juli 2019 10:38

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Consolid en Gelukkig op Orde helpen zorgboerderij Inner-Art

Consolid, de detacheerder en opleider in vervoer en veiligheid, financiert via haar Foundation hulp voor cliënten van de Kwakelse zorgboerderij Inner-Art. Deze hulp bestaat uit het krijgen van overzicht en ruimte in het huis van de cliënten en wordt gegeven door opruimcoaches Pien van Barneveld en Sanne Bender van Gelukkig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: