Hertha houdt het bij gelijkspel

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Hertha is in de uitwedstrijd in en tegen Maarssen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De Vinkeveners hadden met name in de eerste helft het beste van het spel en de meeste kansen, maar konden dit niet uitdrukken in de juiste score. Vlak voor tijd maakte Maarssen gelijk en kreeg Hertha de rekening gepresenteerd voor het missen van de vele kansen eerder in de wedstrijd.

Hertha verwachtte een pittige wedstrijd tegen Maarssen, dat vorige week nog op eigen veld FC Hilversum versloeg met 3-1. Op een droog en stroef veld had Hertha echter het beste spel. Met verzorgd positiespel werden een aantal grote kansen gecreëerd. Een uitblinkende keeper en het missen van de scherpte in de afronding stonden Hertha in de weg. Daarbij werd er ook nog een doelpunt afgekeurd. De verdediging van Hertha, met de goed spelende A-junioren Thom van Rijn en Chris van Rijn, bleef makkelijk overeind waardoor de ploegen met 0-0 de rust in gingen.

Na een klein uur spelen kwam Hertha toch op voorsprong. De inzet van Dave Ruijzenaars werd nog gepareerd door de keeper, maar Wim Mollers kon de rebound binnen schieten en Hertha op een verdiende 0-1 voorsprong zetten. Hertha creëerde na de voorsprong nog een aantal grote kansen om de score verder uit te bouwen, Bart de Groot schoot vanaf de rand van het strafschopgebied nog op de paal. Aan de andere kant kon Maarssen nu ook gevaarlijk worden. Met de fysiek sterke spitsen probeerde de thuisploeg iets te forceren. Wouter Moen moest een aantal keren handelend optreden, daarnaast moesten aanvoeder Lars Overzee en Max Hordijk een paar keer ingrijpen. Maarssen kreeg hierdoor een aantal corners waarbij het door de lengte in de ploeg gevaarlijk kon worden. De uitstekend spelende Moen kon een aantal corners onschadelijk maken, maar vlak voor tijd was het toch raak. De middenvelder van Maarssen won zijn kopduel en knikte de gelijkmaker binnen, 1-1.

Met het gelijke spel heeft Hertha zich zelf een slechte dienst bewezen, omdat het de wedstrijd al eerder had moeten beslissen. Door de puntendeling staan de Vinkeveners met acht punten uit vijf wedstrijden op een zevende plaats. Zaterdag is Hertha door het inhaalprogramma vrij, zaterdag 15 oktober speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen medekoploper DWSM.

Hertha is in de uitwedstrijd in en tegen Maarssen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De Vinkeveners hadden met name in de eerste helft het beste van het spel en de meeste kansen, maar konden dit niet uitdrukken in de juiste score. Vlak voor tijd maakte Maarssen gelijk en … Lees meer »