Trekpontje over de Veldwetering in Wilnis officieel geopend

Trekpontje over de Veldwetering in Wilnis officieel geopend


Geplaatst op: 6 juli 2019

Vrijdag 5 juli hebben Mariken Fellinger van de provincie Utrecht en Jasper Kuipers van Staatsbosbeheer officieel het trekpontje over de Veldwetering geopend. Dit trekpontje is aangelegd in natuurperceel Galgenland aan de Gagelweg in Wilnis en  creëert zo een extra wandelverbinding tussen knooppunten 46 en 47 van het wandelnetwerk in het Groene Hart. 

Voor wandelaars is het nu mogelijk om in Galgenland (knooppunt 46) door de prachtige natuur van Staatsbosbeheer te lopen, met het pontje de Veldwetering over te steken en via het grasland van een agrariër richting de Veenkade (knoopunt 47) te lopen. Andersom kan natuurlijk ook.

Winnaar limerick bekendgemaakt

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd ook de winnaar van de limerick-wedstrijd bekendgemaakt. De winnende limerick van Jan van der Torre is bevestigd op het bankje dat bij het pontje staat. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen daar nu even uitblazen en genieten van het overzicht met de volgende woorden in het achterhoofd:

Ik sta op een pontje in Wilnis
De natuur is hier stil, er is niks mis
Het is daarom heel fijn
Om hier soms te zijn
Even weg van de appjes en nieuwsclicks

Veenweidelandschap

Het trekpontje komt voort uit het Convenant Groot Wilnis-Vinkeveen dat de provincie in 2010 heeft gesloten met negen gebiedspartijen  om het veenweidelandschap van Groot Wilnis-Vinkeveen te behouden en verder te ontwikkelen. Ook recreatie hoort hierbij.

Convenant Groot Wilnis-Vinkeveen is onderdeel van de Agenda Vitaal Platteland (AVP) van provincie Utrecht. De provincie werkt aan een krachtig en vitaal landelijk gebied, met een goede balans tussen natuur, landbouw, water, cultuurhistorie, landschap en recreatie. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen. De AVP is daarbij een belangrijk middel.

 Laatst bewerkt op: 6 juli 2019 20:51

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Trekpontje over de Veldwetering in Wilnis officieel geopend

Vrijdag 5 juli hebben Mariken Fellinger van de provincie Utrecht en Jasper Kuipers van Staatsbosbeheer officieel het trekpontje over de Veldwetering geopend. Dit trekpontje is aangelegd in natuurperceel Galgenland aan de Gagelweg in Wilnis en  creëert zo een extra wandelverbinding tussen knooppunten 46 en 47 van het wandelnetwerk in het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: