Interessante avond over vrouwen en politiek

Interessante avond over vrouwen en politiek


Geplaatst op: 8 juli 2019

Afgelopen week hebben de vrouwen in De Rondeveense politiek een avond georganiseerd over dit thema. Circa 50 vrouwen waren naar het gemeentehuis gekomen, een heel gemêleerd gezelschap. Van jong tot oud, nu al politiek of maatschappelijk actief of nog minder. Leuk om zoveel enthousiaste vrouwen bij elkaar te zien.

Tijdens de aftrap gaf Alberta Schuurs die aan dat het zo mooi  is dat we met alle politieke partijen dit organiseren. Voor alle partijen geldt dat het soms lastig is om de verkiezingslijst te vullen en dan ook nog divers samengesteld, dus ook met voldoende vrouwen op die lijst. Daarna gaf Simone Borgstede een korte inleiding over het functioneren van de gemeenteraad, daar is natuurlijk nog veel meer over te zeggen maar we wilden ook ruim de tijd nemen voor onze spreekster van die avond. Julia Wouters is jarenlang werkzaam geweest voor Lodewijk Asscher, daarbij heeft de politiek van dichtbij meegemaakt. Deze ervaring en verder onderzoek heeft ze gebruikt voor haar boek “De zijkant van de macht”.

Met allerlei aansprekende voorbeelden liet Julia zien waar vrouwen in de politiek mee te maken kunnen krijgen. Soms tenenkrommend met welke vragen vrouwen geconfronteerd worden (hoeveel rode jurken heeft u of kunt u dit wel combineren met uw kinderen?), maar ook hilarisch als vrouwen hier adrem op reageren. Tijdens de discussie werd ook naar voren gebracht dat we het plezier en de voldoening die dit werk kan geven ook niet uit het oog moeten verliezen. Er is veel te doen en te bereiken in de lokale politiek en dat maakt het voor de vrouwen die er nu al in werken zo interessant en we hopen dat we een paar vrouwen ook hebben kunnen enthousiasmeren.

In het najaar zullen we met een vervolg komen, hou onze facebook pagina in de gaten of mail ons, dan houden we je op de hoogte.

Wij zijn als raadsleden, assistenten en wethouders allemaal bereikbaar, onze gegevens kunt je via de website van de gemeente of de politieke partij vinden.  Je kunt ons volgen op FB politiekevrouwenDRV, of ons een mail sturen politiekevrouwendrv@gmail.com.

Laatst bewerkt op: 8 juli 2019 13:41

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Interessante avond over vrouwen en politiek

Afgelopen week hebben de vrouwen in De Rondeveense politiek een avond georganiseerd over dit thema. Circa 50 vrouwen waren naar het gemeentehuis gekomen, een heel gemêleerd gezelschap. Van jong tot oud, nu al politiek of maatschappelijk actief of nog minder. Leuk om zoveel enthousiaste vrouwen bij elkaar te zien. Tijdens … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: