001 -Brouwer Transport
De Hoef Sportief zeer geslaagd

De Hoef Sportief zeer geslaagd


Geplaatst op: 8 juli 2019

De 8e editie van de Hoef Sportief was afgelopen zondag weer een geweldig evenement met vele deelnemers en mogelijk gemaakt dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Net als voorgaande jaren gingen de wandelaars als eerste van start. Vanaf 7 uur gingen de 40 4n 20 km wandelaars van start, een leuke training voor de mensen die aan de aankomende Nijmeegse 4 daagse mee gaan doen. Daarna was er om 8 uur de start van de 10 kilometer en om 9:30 uur ging de 5 kilometer, incl. opdrachten, van start.

In de loop van de ochtend liep het vol voor inschrijvingen bij de Strooppot voor de andere sportieve onderdelen van het evenement. Om 11 uur gingen de zwemmers van start voor 1 kilometer in de Kromme Mijdrecht. Om 12 uur was er de start van de wielrenners voor de 30 kilometer. En om 13:40 uur starten de hardlopers met hun 10 kilometer. Dit waren bijelkaar de onderdelen voor de ’41 van de Hoef’ Om 13:50 uur was er de start van de 5 kilometer hardlopen en om 15:00 uur was er de Kids run. Het hele sportieve evenement werd afgesloten met 14 teams ‘Vlettentrekken’, 7 damesteams en 7 herenteams.

Er waren weer vele en verschillende deelnemers, een vergelijkbaar aantal als voorgaande jaren.D e één meer getraind dan de ander. Sommigen waren de avond ervoor nog gespot bij een ander evenement in de regio…(Vogel vrij) Maar dat maakt niet veel uit bij dit recreatieve evenement. Dit jaar was er ook een uitzendbureau uit Rijsenhout wat de medewerkers aanmoedigde om mee te doen. Zij doneerden voor iedere medewerker die meedeed een bedrag aan de stichting die onderzoek doet naar Alvleesklierkanker. In totaal werd er €1750,- bij elkaar gesport  door de medewerkers van Abflexkracht. Een mooi bedrag. Misschien een initiatief wat door andere bedrijven gevolgd gaat worden…?

Ook hadden de weergoden het weer goed voor met de organisatie, deelnemers en het publiek. Het was bewolkt en er stond een behoorlijke wind, maar de zon kwam steeds meer door de bewolking heen. In de polder hadden de sporters de wind in de rug en dit was erg prettig. Er werden dan ook scherpe tijden neergezet bij de diverse onderdelen. Deze tijden werden geregistreerd met electronische tijdwaarnememing en de uitslagen en ook meerdere foto’s staan natuurlijk op de website van het evenement; www.dehoefsportief.nl 

Hierbij enkele uitslagen:

  • Zwemmen heren: 1. Nick Sijmons, 2. Henri Michels, 3. Owen Michels
  • Zwemmen dames: 1. Niké van Duijkeren, 2. Iris Bastiaansen, 3. Beau Kruyswijk
  • Wielrennen heren: 1. Danny Stam, 2. Martin Oostveen, 3. Niek v/d Bos, 4. Pieter Oostveen. Allen met dezelfde tijd.
  • Wielrennen dames: 1. Lisette Landsman, 2. Nikki van Blokland
  • Hardlopen 10km heren: 1. Tom Blom, 2. Eric Christiaan, 3. Rick Fransen
  • Hardlopen 10km dames: 1. Silva Treur-de Jong, 2. Lydia Korrel, 3. Ingeborg Couveé

‘41 van de Hoef’ heren is gewonnen door Frans van Heteren en bij de dames door Nanda Clarisse, beiden gingen met de Rick van Bemmelen wisselbokaal naar huis.
Laatst bewerkt op: 8 juli 2019 11:06

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Hoef Sportief zeer geslaagd

De 8e editie van de Hoef Sportief was afgelopen zondag weer een geweldig evenement met vele deelnemers en mogelijk gemaakt dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Net als voorgaande jaren gingen de wandelaars als eerste van start. Vanaf 7 uur gingen de 40 4n 20 km wandelaars van start, een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: