Argon doet zich (weer) te kort

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Als geturfde doelkansen tot een overwinning hadden kunnen leiden, dan was Argon deze zondag weer eens als winnaar van het veld gestapt. Maar omdat het gaat om door de scheidsrechter goedgekeurde treffers, bleef de teller steken op 1-1. En omdat de gelijkmaker in de slotminuten viel, was er zelfs iets van tevredenheid te bespeuren, maar wel met een duidelijke ondertoon: er had weer meer in gezeten.

In de Betuwse ploeg lopen diverse spelers, die hun geld in het betaalde voetbal hebben verdiend, maar ondanks die overdaad aan ervaring ten opzichte van de jonge ploeg van Jimmy Simons was men zeker niet de bovenliggende partij. Al in minuut drie ontsanpte doelman van Nieuwenhuijzen toen hij de bal tegen de doorjagende Brayton Biekman aanschoot, de terug ketsende bal rolde net langs de voor Argon verkeerde kant van de paal. In het eerste half uur van de wedstrijd, die zich hierna ontspon, waren de mogelijkheden op een treffer voor de thuisploeg, maar Biekman kopte naast, de doorbrekende Joshua Patrick vond met zijn voorzet geen medespeler en Samir Jebbar mikte te hoog. Na dat halve uur lieten de gasten zich wat meer zien, maar Maxime Singels wist zowel bij een voorzet van Valentijn als bij een kopbal van Rosalia de bal de baas te blijven. Nadat Biekman nogmaals de bal over de lat had gekopt na een hoekschop van Kevin van Essen imiteerde Maxime Singels enkele minuten later de actie van zijn collega in minuut drie, maar ook de Waard slaagde er niet in van dit slippertje te profiteren. In minuut 38 revancheerde de Mijdrechtse sluitpost zich door een vrije trap van Öztürk uit de benedenhoek te tikken, waarna het laatste gevaar in periode een ontstond na een snelle uitbraak van Joshua Patrick, maar ook ditmaal vond zijn voorzet geen meegekomen ploeggenoot.

Na rust kreeg Argon langzaam een overwicht, al was het eerste schot op doel van de voet van Rosalia, die het doel van Maxime Singels echter wat te hoog inschatte. Na zes minuten in de tweede helft was er een zeer grote kans voor Brayton Biekman, die na een voorzet van Nick Vijlbrief bij de tweede paal vrij kon inkoppen, maar tot afgrijzen van het Mijdrechtse deel van het publiek mikte hij vanaf 5 meter naast het heiligdom van doelman van Nieuwenhuijzen. Nadat in de volgende minuut Maxime Singels een voorzet van Valentijn niet klemvast kon verwerken en hij werd gered door Nick Vijlbrief, die een sterk blok zette bij de daarop volgende inzet, maakte trainer Jimmy Simons duidelijk dat hij voor de volle winst wilde gaan door Patrick Lokken als invaller in het veld te brengen. Koud in het veld zag de aanvalsleider echter, dat de gasten zomaar op voorsprong kwamen, toen de bal na een vrije trap diep in het Mijdrechtse deel van het veld werd gebracht, waar spits de Waard zich langs Erik Mulder wurmde en met een schot in de korte hoek Maxime Singels wist te verrassen voor de 0-1.

Een half uur restte Argon nog om die achterstand weg te poetsen en al in de volgende minuut was Joshua Patrick dichtbij, toen hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied maar nipt langs de kruising van het Liendense doel mikte. Nadat inzetten van Patrick Lokken en Erik Mulder niet meer dan hoekschoppen opleverden door reddingen van de doelman, leek een kwartier voor tijd dan toch de ban gebroken te worden. Een goede pass van Joshua Patrick bracht Vincent Verheul in vrije schietpositie, de middenvelder controleerde de bal nog eens maar schoot van 5 meter afstand de bal toch tegen de voeten van de doelman, waarna de opbrengst weer niet meer dan een hoekschop was. In de slotminuten wisten de gasten niet echt te profiteren van het feit, dat Argon meer mensen richting de frontlinie stuurde, maar ook Argon leek onmachtig te zijn om de hatelijke nul van het scorebord te krijgen. Biekman kopte voorlangs na een vrije trap van de in de basis debuterende jongeling Joey van Ede, die vanwege blessures van enkele middenvelders de opengevallen plek met verve in wist te vullen.

In de zes minuten extra toegevoegde tijd viel dan toch de hartstochtelijk toegejuichte gelijkmaker, toen Vincent Verheul het strafschopgebied binnen wist te gaan en met een voorzet het hoofd vond van de hoog opspringende Biekman, die ditmaal de bal wel de juiste richting mee wist te geven om het leer in het uiterste hoek langs de kansloze van Nieuwenhuijzen te plaatsen, 1-1. En zelfs had in de laatste minuut van de speeltijd de winst nog in Mijdrecht kunnen blijven, toen na een van de vele hoekschoppen de bal voor de voeten van Patrick Lokken viel, die vanuit de draai meteen inschoot, maar het leer precies in de handen van de doelman mikte.

Zo pakte een hard werkend Argon in de extra tijd dan toch de dikverdiende gelijkmaker, een pleister op de wonde, die eigenlijk alleen met de volle winst afgedekt zou zijn geweest. Het feit, dat de ploeg zich zoveel doelkansen weet te scheppen, moet een steun in de rug zijn voor het jonge team, dat zich momenteel terug vindt op een plek op de ranglijst, waar men zich niet prettig voelt. Het vertrouwen zal nodig zijn om de komende periode wedstrijden in winst om te zetten en zo de aansluiting met de middenmoot te realiseren.

Als geturfde doelkansen tot een overwinning hadden kunnen leiden, dan was Argon deze zondag weer eens als winnaar van het veld gestapt. Maar omdat het gaat om door de scheidsrechter goedgekeurde treffers, bleef de teller steken op 1-1. En omdat de gelijkmaker in de slotminuten viel, was er zelfs iets … Lees meer »