001 -Brouwer Transport
Topweek voor elite renner van UWTC

Topweek voor elite renner van UWTC


Geplaatst op: 8 juli 2019

Jeroen Breewel steekt momenteel in goede conditie. Woensdag 3 juli reed de UWTC-er in ermelo, in het openingscriterium van het Veluwe klassement, naar de 2e plaats. Zondag 7 juli ging hij er met de winst vandoor bij de 57e wielerronde van Hoogkarspel. 

de Triple
Jaarlijks weer een hoogtepunt van de interclub jeugdwedstrijden: de Triple! Vrijdagavond werd er gestart met een puntenkoers. De baan in Beverwijk (BRC Kennemerland) werd andersom verreden, zodat het steile stuk omhoog gesprint moest worden. Diegene die als eerste boven kwam verdiende de meeste punten. Dit betekende voor cat 7&nieuwelingen dat ze wel 20x omhoog moesten sprinten, een ware slijtage slag.  Mike Derogee werd 4e en Rens Grömmel 13e.

Op zaterdag werd er bij HSV de Kampioen een tijdrit verreden. Bij de jeugd cat 3 zette Jytte Timmerman de 8e tijd neer. Bij cat 4 reed Emilie Fransen naar de 7e plaats. Sem Amelink (cat 6) werd 16e en bij cat 7 werd Mike Derogee 3e en Rens Grömmel 8e.

Zondag werd er nog een criterium verreden bij ASC Olympia. Bij cat 3-4 deed Jytte Timmermans mee, bij cat 5-6 Sem Amelink. Helaas nog geen uitslagen van deze UWTC leden. Bij cat 7&nieuwelingen reed Mike heel sterk naar de 4e plaats, Rens werd 6e en Lars 15e. 

Veteranen
Het afgelopen weekend hadden de UWTC renners Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh weer wedstrijden. Zaterdag 6 juli moesten de renners naar het oosten om in Deventer te starten. Bij de 70+ werd er halverwege de wedstrijd een kopgroep van 4 renners gevormd met daarbij Leen Blom. Deze renners bleven vooruit en de wedstijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam voor Fred de Kinkelder uit Groenlo en Leen Blom finishte als 4e. Ook bij de 60+ ontstond er een kopgroep met 8 renners en daarbij John Tromp en ook zij werden niet meer achterhaald door het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Ron Paffen uit Milsbeek voor Piet Kralt uit Voorburg en John Tromp eindigde als 6e.

Zondag 7 juli werd het clubkampioenschap verreden van de Veteranen Belangen Vereniging Nederland op de Nedereindseberg in Nieuwegein. Direct vanuit het startschot werd er bij de 70+ hard gereden en al vroeg vormde er een kopgroep van 3 renners, onder aanvoering van Fred de Kinkelder en deze namen een kleine voorsprong en wisten deze te behouden. De overwinning ging naar Fred de Kinkelder, 2e werd John Martin uit Hoek van Holland. Guus Zantingh spurtte zich naar een 4e plaats en Leen Blom eindigde als 15e. Bij de 60+ kwam er na 20 minuten koers een kopgroep van 7 renners met daarbij John Tromp. In de laatste ronde viel de kopgroep uit elkaar en was Ron Paffen duidelijk de sterkste en won de wedstrijd voor Barend Verhagen uit Woerden. John Tromp eindigde in dit sterke renners veld als 5e.

La Marmotte
UWTC lid Bart de Veer heeft zondag 7 juli in Frankrijk la Marmotte gereden. Een wedstrijd over 175 km met 5000 hoogtemeters. Bekende klimmen als de Col de Glandon, Col du Télégraphe, col du Galibier en de finish op de alpe d'Huez zijn in la Marmotte opgenomen.  Na een week de benen te hebben laten wennen aan de bergen moest het op zondag 7 juli gebeuren. De jongens hadden een startplaats in de eerste groep weten te bemachtigen en 's morgens om 07.00 werden ze met 2000 man weggeschoten. Om 07.30 uur weer 2000 man en rond 08.00 uur het laatste startveld van nog zo'n 2500 man. 

Bart wist met enige inspanning naar de kopgroep te rijden en hield dit zo'n 80 km vol, op de beklimming van de Télégraphe werd hij er echter genadeloos afgereden. Op de alpe d'Huez heeft Bart, volgens eigen zeggen, vreselijk moeten afzien, de warmte en totaal kapot zitten. Maar als je dan als nummer 176 de streep weet te passeren mag je toch trots zijn op jezelf. In de leeftijdsklasse 19-29 jaar is Bart 61e geworden, zijn eindtijd: 6 uur en 42 minuten. Ruim 5500 renners wisten de rit binnen de maximale tijd van 13 uur  uit te rijden.


Laatst bewerkt op: 8 juli 2019 11:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Topweek voor elite renner van UWTC

Jeroen Breewel steekt momenteel in goede conditie. Woensdag 3 juli reed de UWTC-er in ermelo, in het openingscriterium van het Veluwe klassement, naar de 2e plaats. Zondag 7 juli ging hij er met de winst vandoor bij de 57e wielerronde van Hoogkarspel.  de Triple Jaarlijks weer een hoogtepunt van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: