Goed spel van Atalante D1, helaas zonder winst.

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Zaterdag 1 oktober vertrokken de Dames 1 van Atalante richting Haarlem voor de 2e competitiewedstrijd dit seizoen. Met wat oponthoud en wegomleggingen bereikten de dames toch op tijd de sporthal. De Krijn Verbruggen equipe moest het helaas nog stellen zonder de geblesseerde aanvalster Mirjam van der Strate. Ook de geblesseerde Carin van Kouwen moest tijdens de warming-up nog kijken of haar enkel al voldoende hersteld was om weer binnen de lijnen te treden.

Coach Erik Raket startte in de eerste set met de volgende basis: Xuee Lont als spelverdeelster, Marleen Sondermeijer en de jarige Daniëlle van der Horst op middenpositie, Allie Koekoek in de diagonaal en Jana Chatrnuchova en Loes Kuijper als buitenaanvalsters.

Dit zestal begon goed aan de wedstrijd. Helaas werd setupster Xuee Lont aan het begin van de set diverse malen afgefloten voor een technische fout. Hierdoor werd haar spel wat onzeker. Ook waren de dames te lief voor de tegenstander Spaarnestad en wisten niet direct tot scoren te komen. Spaarnestad had van het begin af aan een voorsprong en wisten die na een tweede time-out aan Atalantezijde (bij een stand van 18-10) verder uit te bouwen en de setwinst naar zich toe te trekken.

De coach van Atalante bleef positief en zag in deze wedstrijd zeker kansen. Er moest met wat meer vuur gespeeld worden en hij instrueerde de setupster goed stil te blijven staan tijdens het spelen van de bal. Meteen vanaf het begin van de tweede set ging het veel beter aan Atalante zijde. Verdedigend werd er harder gewerkt en kon Spaarnestad minder makkelijk tot scoren komen. De dames van Haaxman/Verbruggen wisten met een gevarieerde aanval meer druk te leggen op de Haarlemse dames. Goed geplaatste aanvallen werden afgewisseld door slimme prikballen en regelmatig een keiharde aanval. Dit resulteerde in een voorsprong van 16-19 in de tweede set voor Atalante. Maar de meiden van Spaarnestad waren taai en kwamen punt voor punt dichter bij. Een paar onnodige fouten aan Atalante zijde resulteerde in een nipte winst voor het team uit Haarlem in de tweede set ; 25-23.

De derde set werd gestart met 2 frisse speelsters binnen de lijnen voor Atalante. Carin van Kouwen nam voor het eerst de positie over van spelverdeelster Xuee Lont. En invalster Annike van Kouwen mocht op de buitenkant gaan knallen. Een slimme set van coach Erik Raket. Door deze wisseling stonden de dames uit Vinkeveen weer op scherp. Er werd gevochten voor elke bal. Marleen Sondermeijer zette een aantal super blokkeringen neer. Voor de spelverdeelster was het soms wat onwennig maar petje af voor de prestatie die ze neer zette. Atalante nam van het begin af aan een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen gedurende deze set. Een time-out van Spaarnestad en een aantal wissels zouden het tij moeten doen keren, maar bij een slimme tactische bal van Carin bleef het hele team uit Haarlem stokstijf staan en was het voor Loes Kuijper een kwestie van 2 goede serves om de derde set met 18-25 te pakken.

Ook in de vierde set waren de teams aan elkaar gewaagd. Allie Koekoek was inmiddels weer ingewisseld en de Verbruggen equipe bleef goed druk zetten op de Haarlemse meiden. Helaas kon Jana Chatrnuchova door de wisselende set-ups niet de aanvalsdruk geven die zij gewoonlijk in huis heeft. Desalniettemin speelde ze een zeer goede wedstrijd. Het inslijpen van de patronen is een kwestie van tijd. Met een nieuwe setupster in het team is het altijd weer even zoeken naar elkaar.
De Vinkeveense dames namen ook in deze set een voorsprong, maar net als in de tweede set gaf de tegenpartij zich niet gewonnen en kwamen punt voor punt dichterbij. Ook deze set wisten ze uiteindelijk te winnen met 25-21. Het was een leuke wedstrijd waarbij de teams zeker aan elkaar gewaagd waren. Atalante deed niet onder voor Spaarnestad maar had net niet voldoende power om op de momenten dat het nodig was door te drukken. In de returnwedstrijd, verderop in het seizoen, wanneer de dames meer op elkaar zijn ingespeeld zijn zij zeker van plan om de winst binnen te halen.

Dames 1 van Atalante speelt de volgende wedstrijd op vrijdag 7 oktober om 21.00 uur in De Boei te Vinkeveen. U bent van harte welkom om deze wedstrijd te komen kijken.

Zaterdag 1 oktober vertrokken de Dames 1 van Atalante richting Haarlem voor de 2e competitiewedstrijd dit seizoen. Met wat oponthoud en wegomleggingen bereikten de dames toch op tijd de sporthal. De Krijn Verbruggen equipe moest het helaas nog stellen zonder de geblesseerde aanvalster Mirjam van der Strate. Ook de geblesseerde … Lees meer »