Atlantis F2 wint van De Vinken F1

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Op zaterdag 1 oktober maakte de Atlantis F2 zich klaar om te vertrekken naar Vinkeveen, alwaar de wedstrijd tegen De Vinken F1 plaats vond. De kinderen en coach/trainer Iris hadden er veel zin in; er was hard getraind de afgelopen week. Voordat de wedstrijd begon, kregen de kinderen nog een aantal aanwijzingen van de coach en dit keer ook van de scheidsrechter. Hierdoor was het voor alle kinderen duidelijk wie hun persoonlijke tegenstander was en in welke korf ze moesten proberen te scoren. Voor de jongste teams van Atlantis en De Vinken zijn dat zeer belangrijke aanwijzingen.

Atlantis begon de wedstrijd met Maud, Emma, Tessa en Silke in het veld. De Vinken F1 had lange tijd de bal en daardoor veel tijd om tot scoren te komen, maar door het sterke verdedigende spel van de Atlantismeiden, ging de bal er voor de Vinken niet in. Na 10 minuten maakten Maud en Silke plaats voor Esmee en Lisanne. Wederom ging de bal over en weer en leken beide teams goed aan elkaar gewaagd. Vlak voor rust kreeg Lisanne een mooie kans en zij scoorde het eerste punt voor Atlantis door een afstandschot (0-1).

Na de rust kregen Tessa en Emma even rust, de overige vier meiden leverden een mooie strijd. Silke gaf haar tegenstander geen ruimte door haar sterke manier van verdedigen. Maud zocht erg goed steeds de ruimte op, zodat ze goed aanspeelbaar was. Esmee pakte er veel ballen tussenuit en Lisanne probeerde lekker vrij te lopen. Al deze nuttige inzet werd uiteindelijk beloond met een mooi schot van Silke. De stand is nu dus 0-2. Later wist ook Lisanne er nog een afstandschot in te leggen, zodat Atlantis met 0-3 voor stond.

De laatste 10 minuten kwamen Tessa en Emma weer in het team en stonden Lisanne en Silke langs de lijn. Tessa gooide mooie lange ballen en Emma was verdedigend zeer sterk. Hierdoor konden De Vinken niet tot scoren komen, maar lukte het Tessa wel om een prachtig afstandschot te maken. Ook Maud en Esmee bleven tot het einde aan toe heel hard werken, zodat de wedstrijd met een mooie overwinning (0-4) kon worden afgesloten. Nadat ook de strafworpenwedstrijd werd gewonnen met 1-2, kon de Atlantis F2 moe, maar zeer voldaan terug naar Mijdrecht.

Op zaterdag 1 oktober maakte de Atlantis F2 zich klaar om te vertrekken naar Vinkeveen, alwaar de wedstrijd tegen De Vinken F1 plaats vond. De kinderen en coach/trainer Iris hadden er veel zin in; er was hard getraind de afgelopen week. Voordat de wedstrijd begon, kregen de kinderen nog een … Lees meer »