Atlantis 5 verliest in laatste minuten

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Tot nu toe was het senioren 5 nog niet gelukt om een wedstrijd te winnen. Een maal kwamen zij tot een gelijk spel. Zaterdag wist het team dat er kans was op een overwinning als zij er vol tegenaan zouden gaan. Het warme nazomerweer en het tijdstip midden op de dag zorgden ervoor dat er met grote krachtsinspanning moest worden gespeeld. Atlantis 5 is een team waarin jong en oud samen speelt. Opzeggingen van leden in verband met werk en blessures in de twee laagste seniorenteams hebben ervoor gezorgd dat beide teams dit seizoen zijn samengevoegd. De afgelopen weken zijn dan ook gebruikt om de speelwijze en vakindelingen aan te passen aan de nieuwe situatie. Dit werpt zeker zijn vruchten af, gezien het feit dat de teamleden elkaar steeds beter weten te vinden. Dit is duidelijk te zien in het spel.

Zaterdag werd een strijd waarbij de gehele wedstrijd beide teams elkaar in evenwicht hielden. Na een 1-0 voorsprong middels een mooie doorloopbal van Miranda kwam Atlantis door drie niet te verdedigen afstandschoten van OVVO halverwege de eerste helft op een achterstand van 1-3. Vader Ad en zoon Sander probeerden elkaar te vinden in de aanval. Samen met de dames Miranda en Wilma werden er kansen verkregen waaruit Ad een prachtige doorloopbal scoorde. Na een doorloopbal van de tegenpartij, wat de achterstand op 2-4 bracht, kreeg Joeri vleugels. Een vrije bal, uitgevoerd zoals in het boekje beschreven, en een lekkere afstandstreffer bracht beide teams op gelijke hoogte. Een schot van OVVO en een schot van Ad zorgden ervoor dat beide teams met een gelijk spel even de schaduw van de kleedkamers op zochten.
Coach Nicole gaf wat aanwijzingen terwijl de spelers het verloren vocht wat probeerden aan te vullen met een bekertje limonade en vooral veel water. Vanwege het warme weer werd ook besloten om halverwege de tweede helft even een kleine drinkpauze in te lassen.

In de tweede helft begonnen Anouk, Jenny, Joeri en Rogier in de aanval. De spelomstandigheden in dat vak werden ietwat gewijzigd aangezien OVVO een boomlange heer in het spel bracht, waardoor de geoefende spelsituaties wat moesten worden aangepast. Het vak liet zich echter zeker niet kisten en zorgden er door goed samenspel voor dat Anouk het team op voorsprong bracht met een mooie doorloopbal. OVVO liet dat echter niet op zich zitten en maakte de stand weer gelijk. Nu was het OVVO die een punt voorsprong nam en Wim die met een mooi afstandschot liet weten dat Atlantis zich niet zomaar gewonnen zou geven. Sylvana kwam het aanvalsvak versterken en gaf Rogier een mooie doorloopbal aan, zodat Atlantis weer op voorsprong kwam. OVVO liet zien over dezelfde kwaliteiten te beschikken en maakte de stand weer gelijk. Nu was het Miranda die met een doorloopbal het team weer moed gaf en zorgde voor een mooie 9-8 voorsprong. Zo tegen het einde van de wedstrijd begon iedereen het gevoel te krijgen dat er een overwinning in kon zitten. Dus ondanks de omstandigheden probeerde iedereen toch nog een tandje harder te gaan. Extra zuur was het dan ook dat, nadat het weer gelijk geworden was en Joeri nog een mooie doorloopbal verzilverde, het weer gelijk werd. En dat met nog maar een paar minuten op de klok. Met een afstandschot bracht Wilma het team weer op voorsprong, maar weer had OVVO een antwoord en werd het 11-11. Iedereen was van mening dat het eigenlijk wel verdiend zou zijn om vandaag de punten te delen. Echter één heer van OVVO gooide roet in het eten en wist in één van de laatste minuten te scoren.

Een verlies met een dubbel gevoel. Enerzijds balen over de verloren wedstrijd, maar anderzijds tevreden over het (samen)spel en de gescoorde doelpunten. Zaterdag 8 oktober speelt het Roebesonteam weer een thuiswedstrijd. Dit keer om 11.00 uur tegen koploper LUNO.

Het door Roebeson expertises en taxaties gesponsorde vijfde team van Atlantis speelde zaterdag 1 oktober om 12.30 uur op het sportcomplex gelegen aan de Hoofdweg alweer de vierde competitiewedstrijd van het seizoen tegen OVVO/De Kroon 9 uit Maarssen. Tot nu toe was het senioren 5 nog niet gelukt om een … Lees meer »