KDO 1 in doelpuntrijk duel in slotfase naast FC Amsterdam

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Afgelopen zondag stond voor het eerste van KDO de thuiswedstrijd tegen FC Amsterdam op het programma. Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen P en T, hadden de Kwakelaars duidelijk iets goed te maken voor het trouwe eigen publiek. De Kwakelaars konden deze middag echter geen beroep doen op de op vakantie zijnde Peter Onderwater. Voor hem in de plaats startte Tim ten Brink in het doel.

KDO kwam zeer scherp uit de kleedkamer en wist na vijf minuten al op voorsprong te komen via Matthijs van Rijn. Nadat Sven Vlasman op de lat kopte, was Van Rijn alert genoeg in de rebound om de bal net achter de lijn binnen te knikken, 1-0. Lang konden de Kwakelaars helaas niet genieten van de felbegeerde openingsgoal, want na twaalf minuten spelen werd
het 1-1. Na matig uitverdedigen van de achterhoede van KDO konden de Amsterdammers vrij eenvoudig de gelijkmaker in de rechterhoek binnentikken. Vlak na de 1-1 stand, kwam het goedbetaalde FC Amsterdam zelfs op voorsprong doordat de nummer 14 van FC Amsterdam aan de rechterkant door kon breken en de bal hard en zuiver in de linkerhoek wist te schieten, 1-2. Met deze stand werd na dertig hectische minuten ook de rust bereikt, ondanks een sterk slotoffensief van KDO.

In de tweede helft was voor iedereen duidelijk zichtbaar dat KDO zich terug wilde vechten in de wedstrijd. In de 50e minuut werd Joeri Stange onderuit getrokken in het zestienmetergebied en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Joeri Stange schoot vervolgens de bal hard in de linkerhoek, waardoor beide ploegen op gelijke hoogte kwamen, 2-2. Zoals wel vaker deze wedstrijd, konden de Kwakelaars een positieve stand niet lang vasthouden. In de 55e minuut werd er matig ingegrepen achterin bij KDO en kon de spits van FC Amsterdam via het been van doelman Tim ten Brink de bal in de linkerhoek plaatsen, 2-3. De Kwakelaars gaven zich niet zomaar verloren en wisten in de 63e minuut de gelijkmaker aan te tekenen. Een prima uittrap van Tim ten Brink kwam op het hoofd van Sven Vlasman terecht. Vlasman kopte de bal uitstekend door op rechtsbuiten Matthijs van Rijn. Matthijs aarzelde geen moment en schoot de bal koelbloedig in de linkerhoek, 3-3. Dit betekende de tweede goal van Van Rijn deze middag.

Twintig minuten voor tijd was het technisch vaardige FC Amsterdam dat opnieuw wist te scoren. Het centrum van de Kwakelaars werd uitgespeeld en wederom de nummer 14 van de Amsterdammers scoorde, 3-4. Twee minuten na de achterstand kopte centrumspits Sven Vlasman kogelhard op de lat. De wedstrijd leek af te steven op een nederlaag voor KDO, maar de Kwakelaars toonden veerkracht. In een waar alles of niets offensief waarbij onder andere doelman Tim ten Brink naar voren kwam, was invaller Guido van Egmond de grote held voor KDO. Van Egmond wist ver in de blessuretijd op fantastische wijze een corner in ene in de rechterbovenhoek te werken, 4-4. Een grote opluchting voor heel De Kwakel en op basis van de gehele wedstrijd niet geheel onterecht te noemen.

Door dit zwaarbevochten gelijkspel staat KDO, met een wedstrijd minder gespeeld, op de zesde plaats in het klassement. Volgende week spelen de Kwakelaars om 14:30 uur uit op het Olympiaplein tegen Swift. De Amsterdammers wisten uit hun eerste vijf wedstrijden vier punten te pakken, waaronder een 2-0 overwinning op CTO'70, wij hopen op uw steun deze middag!

Jammerlijke nederlaag voor KDO 2
Voor KDO 2 stond afgelopen zondag de topper tegen Swift 3 op het programma. Swift, vorig jaar gedegradeerd uit de tweede klasse, is een beweeglijk technisch vaardige ploeg met een zeer behendige centrumspits. Na een kwartier spelen kwam Swift verdiend op een 0-1 voorsprong. KDO probeerde zich terug te vechten in de wedstrijd, maar een vuist konden de Kwakelaars niet maken. Doordat vervolgens een blunder van de Kwakelse doelman keihard werd afgestraft, ging KDO met een 0-2 achterstand de rust in.

Na rust, met onder andere Jaron Castelijn en Rob Rewijk binnen de gelederen, deden de Kwakelaars er alles aan om snel een aansluitingstreffer aan te tekenen. Kansen
kwamen er ook voor KDO, maar om onverklaarbare wijze in kansrijke positie werd er tot grote frustratie niet gescoord. De Amsterdammers, loerend op de counter in de tweede helft, wisten in de 55e minuut wel te scoren. Uit een vrije trap kon de centrumspits van Swift in vrijstaande positie de 0-3 binnen te koppen. Wat het tweede na die tijd ook probeerde, het geluk was niet aan de zijde van KDO. In de tweede helft werkten de Kwakelaars voor elke bal en had Swift hier duidelijk moeite mee. Echter leidde dit spel niet tot één of meerdere doelpunten, waardoor de Amsterdammers het veld winnend wist af te gaan. Aanstaande zondag speelt het tweede om 11:30 uur in Amsterdam tegen DCG 3.

Afgelopen zondag stond voor het eerste van KDO de thuiswedstrijd tegen FC Amsterdam op het programma. Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen P en T, hadden de Kwakelaars duidelijk iets goed te maken voor het trouwe eigen publiek. De Kwakelaars konden deze middag echter geen beroep doen op … Lees meer »