Verlies maar toch winst geboekt voor Hertha MC1

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Alle meisjes van MC1 waren vandaag aanwezig, 13 in totaal. De meesten hadden wel een ouder of familielid meegenomen om ze bij deze wedstrijd aan te moedigen. Het weer zat mee, het was ruim 24 graden, al is het om lekker te voetballen snel te warm. Buitenboys had ook een stevige supportersschare meegenomen, die flink van zich liet horen. In de kleedkamer was de spanning al te voelen, deze wedstrijd zou een zware wedstrijd worden. Buitenboys had in de vorige wedstrijden de tegenstanders verpulverd 25 en 13 tegen 1. Buitenboys stond op nummer 1 met 44 doelpunten voor, het zou dan ook een zware dobber worden voor de meisjes van Hertha MC1. Maar vanaf de eerste minuut af liet Hertha zich niet kennen. Stevige duels werden uitgevochten. Er werd gestreden op de vierkante meter. Het eerste kwartier was Hertha zelfs beter, na fantastisch overspel kreeg Hertha via Danitsja zelfs een doelkans die net naast ging. Maar toen kwam Buitenboys op dreef en was het voor rust 0-2. Geen slechte en zeker geen onmogelijke stand om de 2e helft in te gaan. Buitenboys speelden mooi combinatie voetbal en het was dan ook al snel 0-4. Hierna brak de thuisploeg en werd de eindstand bepaald op 0-6. De meisjes van Hertha hebben gevochten als leeuwen, met een zeer sterk keepende Quinty en een Danitsja die zowel voor- als achterin een geweldige prestatie heeft neergezet. Lesia ging zware duels aan die vaak door haar werden gewonnen en Emma won duels van een meisje die twee koppen groter was dan zijzelf. Nadine had 7 familieleden meegenomen en dit was dan ook te zien in het veld, ze wilde zich laten gelden door knappe acties. Nadine is dan ook de Girl of the Match.

De laatste twee doelpunten waren niet nodig geweest, de warmte en conditie eisten zijn tol, maar de meiden van Hertha hebben laten zien dat ze door een topteam als Buitenboys MC1 niet onder de voet zijn gelopen.

Zaterdag 01 oktober 2011 om 11.00 uur werd op veld 5, onder toeziend oog van de scheidsrechter René Dooremalen, een stevige partij uitgevochten tussen Vinkeveen en Almere, waarbij Vinkeveen het onderspit heeft gedolven, maar zeker niet heeft verloren. Alle meisjes van MC1 waren vandaag aanwezig, 13 in totaal. De meesten … Lees meer »