De Vinken 2 weet geen punten mee te nemen uit het verre Nieuwerkerk

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Zaterdag 1 oktober, het was een mooi nazomerdag, sterker nog het was de warmste één oktober ooit gemeten door het KNMI. En op deze zaterdag moest het door Café-restaurant De Veensteker gesponsorde tweede van KV De Vinken aantreden in het verre Nieuwerkerk tegen het vijfde seniorenteam van de naar de vestigingsplaats vernoemde korfbalvereniging.

Schieten om te scoren
Nieuwerkerk staat enkele plekken hoger dan De Vinken in de competitie, toch dacht Coach Dirk van der Vliet dat een overwinning tot de mogelijkheden behoorde, zo benadrukte hij in de voorbespreking. "Ons spel is goed genoeg om te winnen, alleen het is belangrijk dat we de kansen die we creëren ook afronden. Schieten om te scoren."

In opdracht van de coach startten Frank Dankelman, Jasper van Peursem, Linsy Zaal en Danique Pauw in de aanval. In verdediging begonnen Rutger Woud, Ronald Mul, Roosmarijn Mooij en Lisa Kroon. Rogier Schoenmaker en Helene Kroon waren afwezig omdat zij nodig waren bij het eerste team van de vereniging.

Al aan het begin van de wedstrijd lukte het De Vinken niet om tot scoren te komen, als gevolg hiervan pakte de thuisploeg via een schot en een strafworp een 2-0 voorsprong. Het was Rutger die vervolgens de eerste Vinkenkans verzilverde en de 2-1 raakschoot, zijn tiende treffer van dit seizoen. Voor De Vinken bleef het ook bij dat ene doelpunt voor rust, Nieuwerkerk wist nog wel tweemaal te scoren en liep uit naar een 4-1 voorsprong met rust.

Moeizaam
Via doelpunten van Jasper, Roos en Linsy kwam De Vinken in de tweede helft terug naar een 5-4 achterstand, de wedstrijd lag weer open! Helaas begaf de rug van Danique Pauw het bij deze stand, en zij moest het veld verlaten. Haar vervangster was Annick Stokhof de tweedejaars A1-dame, die dit seizoen al tweemaal eerder heeft meegespeeld met het tweede. De scores aan vinkenkant vielen weer stil en van de kleine 5-4 voorsprong wist Nieuwerkerk naar een 9-4 voorsprong uit te lopen. Via scores van Frank, Rutger en Annick wisten de Vinkeveners de schade nog te beperken, maar de punten bleven bij de ploeg uit de buurt van Rotterdam. Eindstand 10-7.
De volgende wedstrijd van dit door door Café-restaurant De Veensteker gesponsorde team is op 8 oktober thuis 14:00 thuis op sportcomplex de Molmhoek in Vinkeveen, tegenstander dan is Velocitas 2, dat momenteel op een tweede plaats staat.

Vinkenscores van: Rutger (2x), Jasper (1x), Roos (1x), Linsy (1x), Frank (1x) en Annick (1x).

Zaterdag 1 oktober, het was een mooi nazomerdag, sterker nog het was de warmste één oktober ooit gemeten door het KNMI. En op deze zaterdag moest het door Café-restaurant De Veensteker gesponsorde tweede van KV De Vinken aantreden in het verre Nieuwerkerk tegen het vijfde seniorenteam van de naar de … Lees meer »