001 - Homan Zonnepanelen
D66 natuur hand in hand met recreatie op de plassen

D66 natuur hand in hand met recreatie op de plassen


Geplaatst op: 15 juli 2019

D66 heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de effecten op de natuur en het milieu door mogelijke ontwikkelingen op de Vinkeveense Plassen. De fractie heeft gevraagd waar de MER blijft, dit is de afkorting voor MilieuEffectRapportage. Dat is een vaste methode voor het berekenen van de gevolgen van plannen voor het milieu en de natuur. D66 heeft een paar jaar geleden afgedwongen dat er zo’n MER komt voor het bestemmingsplan Vinkeveense Plassen.
 
Hetbestemmingsplan zal waarschijnlijk een deel van de illegale bebouwing op de legakkers legaliseren en schept extra mogelijkheden voor recreatie op de zandeilanden.
Een logische ontwikkeling, omdat onderhoud aan de plassen kostbaar is en dit dus vooral bekostigd kan worden door meer recreanten te laten genieten van de plassen. Belangrijk vindt D66 het om te weten of deze gewenste recreatie kan, binnen het Natuur Netwerk Nederland(NNN) waar de Vinkeveense Plassen deel van uit maken.
 
In een tussenrapportage van de MER van eind 2017 staat als belangrijke aanbeveling de natuurwaarden beter uit te werken en te kiezen voor het opdelen van de plassen in rustige gebieden en gebieden die drukker kunnen worden gebruikt. D66 waarschuwt dat deze aanbeveling niet op de achtergrond mag raken. Sterker nog, dat het hele advies van de MER uit het zicht dreigt te verdwijnen want in de laatste planning van het bestemmingsplanwordt de MER zelfs helemaal niet meer genoemd!
 
De fractie van D66 verwacht dat het college de natuurwaarden serieus neemt in haar afwegingen. Er valt immers volop van die natuur te genieten en dat is toch ook onderdeel van de ontspanning die we - inwoners en bezoekers- op de Plassen zoeken.


Laatst bewerkt op: 15 juli 2019 11:12

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

D66 natuur hand in hand met recreatie op de plassen

D66 heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de effecten op de natuur en het milieu door mogelijke ontwikkelingen op de Vinkeveense Plassen. De fractie heeft gevraagd waar de MER blijft, dit is de afkorting voor MilieuEffectRapportage. Dat is een vaste methode voor het berekenen van de gevolgen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: