De Vinken B3 wint derby tegen Atlantis overtuigend

Geplaatst op: 3 oktober 2011

Op zaterdag 1 oktober 2011 stond voor de door JUMBO gesponsorde B3 van korfbalvereniging De Vinken een wedstrijd tegen gemeentegenoot Atlantis op het programma. Op papier moest een overwinning voor de Vinkeveners mogelijk zijn, De Vinken B3 staat tweede in de competitie waar Atlantis B3 nog geen overwinning heeft geboekt en dus hekkensluiter van de competitie is.

De speelsters van het Vinken-meidenteam waren extra gemotiveerd omdat zij veel van de tegenstanders van school of andere activiteiten kennen.

Coaches Ronald Mul en Roosmarijn Mooij kozen ervoor om Mirjam Oussoren, Kirsten de Haan, Motilayo Williams en Wies van Beek in de aanval te laten starten. Dit hield in dat Romy Bras, Amber Nagtegaal, Tiffany ten Den en Melissa Hartsink in de verdediging startten. B2-speelsters Angey Jacob en Thara Kroon waren deze week helaas verhinderd.

Na enkele lange aanvallen die in slechts enkele kansen van Atlantis resulteerden, was het Mirjam die als eerste de korf wist te vinden via een doorloopbal. Niet lang daarna scoorde Wies een afstandschot, 0-2. Het tweede aanvalsvak had aanvankelijk meer moeite om de korf te vinden, ondanks de tientallen goed gecreëerde kansen liet de 0-3 door Tiffany een tiental minuten op zich wachten. Vervolgens liep De Vinken via scores van Romy en Kirsten verder uit naar 0-5.

Niet lang voor rust wist Atlantis toch nog tweemaal de korf te vinden, wat resulteerde in een 2-5 ruststand.
In de rust hamerde beide coaches op het afronden van de kansen en het bewaren van de rust in de aanval. De Vinkeveners waren overduidelijk beter, maar volgens Ronald en Roos had het eigenlijk al 2-15 moeten staan, gezien het aantal kansen.

Met deze gedachte in het achterhoofd keerde de B3 met frisse moed en hernieuwde energie terug het kunstgrasveld op. De tweede helft bewees dit fanatieke meidenteam des te meer dat ze de betere ploeg waren en ze liepen uit naar een 4-10 voorsprong met nog twee minuten op de klok.

Maar nog was het niet genoeg. De meiden streden ondanks de hitte door, en wisten in de laatste minuut nog twee scores aan de stand toe te voegen. Voldaan, met tevreden coaches en met een 4-1 2 overwinning verlieten de speelsters het veld.

De volgende wedstrijd van dit team is een zeer belangrijke, op zaterdag 8 oktober om 10:15 strijdt men thuis op sportpark De Molmhoek tegen Reflex B1 om het kampioenschap in de poule.

Vinkenscores van: Romy Bras (3x), Mirjam Oussoren (2x), Tiffany ten Den (2x), Romy Bras (2x), Kirsten de Haan (2x), Wies van Beek (1x)

Op zaterdag 1 oktober 2011 stond voor de door JUMBO gesponsorde B3 van korfbalvereniging De Vinken een wedstrijd tegen gemeentegenoot Atlantis op het programma. Op papier moest een overwinning voor de Vinkeveners mogelijk zijn, De Vinken B3 staat tweede in de competitie waar Atlantis B3 nog geen overwinning heeft geboekt … Lees meer »