Ongelooflijke prestatie van Kevin de Jong 4e,op NK sterkste man te Weert

Ongelooflijke prestatie van Kevin de Jong 4e,op NK sterkste man te Weert


Geplaatst op: 16 juli 2019

Zondag 7 juli was in Weert de finale van de sterkste man van Nederland 2019. We vertrokken met een touringcar van Wintours vanuit Wilnis naar Weert. Alleen Kevin ging met zijn trainer apart met de auto maar kwam ons nog even gedag zeggen voor vertrek. Bij aankomst waren er ook nog een aantal fans met eigen vervoer gekomen. De Ronde Venen was zeer goed vertegenwoordigd en dat hebben we laten horen ook in Weert

De 12 sterkste mannen van Nederland mochten daar met onmenselijke zware gewichten en uitputtende beproevingen uit gaan maken wie de sterkste man van Nederland 2019 gaat worden.vOok de uit ons Wilnis afkomstige Kevin de Jong, die zich via de voorronde in Wilnis wist te plaatsen, deed hieraan mee. Het was zijn 2efinale, maar deze finale was anders. De nummer 1 van Nederland was namelijk geblesseerd.

Vorig jaar werd hij 10emaar nu mocht hij zich toch zeker als kanshebber rekenen bij de eerste 5.Het afgelopen jaar heeft hij er keihard voor getraind en er veel voor gelaten en ging de finale in met het trekken van een 20 ton zware truck, die hij met een 3etijd over de streep wist te trekken. Dit jaar was er een nieuw maar ouderwets onderdeel, het metselstenen tillen. Dit ging hem prima af en hij werd met dit onderdeel 4emet 20 stenen. En dan de yoke, met 400 kilo op je rug zo snel mogelijk25 meter afleggen. Vorig jaar 1eop dit onderdeel maar dit werd voor deze jonge hond een teleurstelling, zoals de omroeper hem noemde. Hij wilde te snel. Het lag niet aan het gewicht maar hij wilde te snel en lette even te veel op zijn tegenstander waardoor hij hem 4x op de grond moest zetten dit koste hem veel punten.

Door de coach werd hij weer bij elkaar geveegd en begon hij aan de medley, een combinatie van 120 kilo zware zandzakken, en een vat zo snel mogelijk op de vrachtwagen leggen en daarna nog even een 120 kilo zware boom 3x boven zijn hoofd tillen. Hij was 1 van de weinige die dit onderdeel tot een succes wist te brengen en werd hiermee 5e. Tussenstand algemeen klassement stond hij op dat moment 4e. En nu was het een kwestie van hanteren en dat deed hij door een bestelauto 5x omhoog te tillen. Laatste onderdeel de Stones of strength,4 van de 6 betonnen ballen waren genoeg en dat deed hij. En nog mag Kevin de Jong uit Wilnis zich 4e sterkste man van Nederland noemen.

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ongelooflijke prestatie van Kevin de Jong 4e,op NK sterkste man te Weert

Zondag 7 juli was in Weert de finale van de sterkste man van Nederland 2019. We vertrokken met een touringcar van Wintours vanuit Wilnis naar Weert. Alleen Kevin ging met zijn trainer apart met de auto maar kwam ons nog even gedag zeggen voor vertrek. Bij aankomst waren er ook … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: