Rotonde bij woonwijk De Maricken gereed

Rotonde bij woonwijk De Maricken gereed


Geplaatst op: 19 juli 2019

Ongeveer een jaar na de start van de voorbereidende werkzaamheden is de rotonde ter hoogte van de Marickenlaan en de Mijdrechtse Dwarsweg in Wilnis gereed. De rotonde vormt de hoofdentree van de nieuwe woonwijk De Maricken.
 
De afgelopen maanden hebben nutspartijen en aannemers enorm veel ondergrondse kabels en leidingen verlegd. Hoogstandje was het gestuurd boren van een nieuw tracé voor de persleiding van Waternet. Gestuurd boren houdt in dat er niet open gegraven wordt, maar dat onder de grond een nieuw tracé wordt geboord. Ondanks de werkzaamheden is de Mijdrechtse Dwarsweg altijd toegankelijk gebleven voor verkeer en bewoners.
 
De afgelopen weken is de daadwerkelijke rotonde gerealiseerd. Deze gaat uiterlijk maandag 22 juli open voor al het verkeer. Dan is ook de hoofdentree van de Maricken weer geopend.
In het hart van de rotonde komen nog vaste planten die bloeien vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar. Dit is goed voor bijen, vlinders en insecten, dus voor de biodiversiteit
 
Wethouder Schuurs: “Ik ben heel blij dat de rotonde eindelijk gereed is. De verkeerssituatie is lange tijd niet ideaal geweest. Dat was ook voor de gemeente een groot aandachtspunt. Samen met aannemers en nutspartijen is hard gewerkt om de aanleg te versnellen. Door goede samenwerking is het gelukt de rotonde veel eerder dan verwacht op te leveren. Daarmee is een veilige verkeersituatie voor auto’s, fietsers en wandelaars gerealiseerd voordat de donkere dagen aanbreken.”

Laatst bewerkt op: 19 juli 2019 14:35

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rotonde bij woonwijk De Maricken gereed

Ongeveer een jaar na de start van de voorbereidende werkzaamheden is de rotonde ter hoogte van de Marickenlaan en de Mijdrechtse Dwarsweg in Wilnis gereed. De rotonde vormt de hoofdentree van de nieuwe woonwijk De Maricken. De afgelopen maanden hebben nutspartijen en aannemers enorm veel ondergrondse kabels en leidingen verlegd. Hoogstandje … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: