Topprestatie Aalsmeerder Daniël Giacon op WK schermen

Topprestatie Aalsmeerder Daniël Giacon op WK schermen


Geplaatst op: 22 juli 2019

Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam bereikte als enige floretschermer van de Nederlandse herenselectie het hoofdtoernooi van het WK schermen in Boedapest. De pas 18-jarige schermer werd eerder dit jaar 14eop het WK voor Junioren (U20) en behaalde onlangs de 16eplaats op het EK.

Daniël maakte een goede start in de voorronde en plaatste zich als 30evoor het hoofdtoernooi met de beste 64 schermers. vOp de finaledag op zaterdag nam de Aalsmeerder het in de eerste partij op tegen de Brit Ben Peggs. Daniël kwam al snel op een kleine voorsprong en wist deze uit te bouwen tot 15-8 winst.
Daarna volgde de partij bij de beste 32 schermers. Daniël trof de regerend Olympisch kampioen Daniele Garozzo (26) uit Italië. De eerste manche wist Daniël aardig bij de Italiaan in de buurt te blijven, maar daarna moest hij zijn meerdere erkennen in de nummer 3 van de wereld. Daniël verloor 6-15 en bereikte uiteindelijk de 27e plaats op dit WK.

Het is voor het eerst sinds jaren dat een Nederlandse floretschermer de top 32 op een WK heeft bereikt. Op maandag zal Daniël ook nog aan het teamevent deelnemen.

Meer informatie op www.danielgiacon.nl

Laatst bewerkt op: 22 juli 2019 12:26

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Topprestatie Aalsmeerder Daniël Giacon op WK schermen

Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam bereikte als enige floretschermer van de Nederlandse herenselectie het hoofdtoernooi van het WK schermen in Boedapest. De pas 18-jarige schermer werd eerder dit jaar 14eop het WK voor Junioren (U20) en behaalde onlangs de 16eplaats op het EK. Daniël maakte een goede start in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: