De Baat (2e)

Albertine van Vliet waarnemend burgemeester van De Ronde Venen


Geplaatst op: 30 september 2011

De Ronde Venen/Utrecht - Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, Roel Robbertsen, heeft Albertine van Vliet-Kuiper (59 jaar, D66) per 1 oktober 2011 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente De Ronde Venen. Van Vliet-Kuiper wordt maandag 3 oktober op het Provinciehuis beëdigd.

Albertine van Vliet-Kuiper was van 2000 tot 2010 burgemeester van de gemeente Amersfoort. Daarvoor was ze Dijkgraaf van het Waterschap Veluwe (1997-2000) en Watergraaf van het Waterschap Oost-Veluwe (1990-1996).

Albertine van Vliet-Kuiper volgt Marianne Burgman op die per 1 oktober 2010 om ontslag als burgemeester van De Ronde Venen heeft gevraagd. De commissaris van de Koningin vindt het onwenselijk het ambt van burgemeester niet in te vullen tot de afronding van de benoemingsprocedure voor een vaste burgemeester. De huidige situatie in De Ronde Venen vraagt om rust, stabiliteit en bewaking van een goede en zorgvuldige procesgang. De gemeente krijgt daarom een waarnemend burgemeester tot de nieuwe vaste burgemeester is benoemd. Die benoeming vindt naar verwachting eind november plaats.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Albertine van Vliet waarnemend burgemeester van De Ronde Venen

De Ronde Venen/Utrecht - Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, Roel Robbertsen, heeft Albertine van Vliet-Kuiper (59 jaar, D66) per 1 oktober 2011 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente De Ronde Venen. Van Vliet-Kuiper wordt maandag 3 oktober op het Provinciehuis beëdigd. Albertine van Vliet-Kuiper was van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: