VLC

Nieuw bestuursmodel Rabobank Rijn en Veenstromen


Geplaatst op: 3 oktober 2011

De algemene ledenvergadering van Rabobank Rijn en Veenstromen heeft ingestemd met een nieuw bestuursmodel. Klap op de vuurpijl tijdens de bijeenkomst was de inspirerende toespraak van Ruud Lubbers.

In het nieuwe bestuursmodel (Rabomodel) krijgt de bank een dagelijks professioneel bestuur: dit wordt de bestaande directie. Deze deskundigen zijn fulltime met het bankvak bezig. De invloed van de leden op de coöperatieve bank wordt structureel versterkt en verankerd in een ledenraad.

Ledenraad slagvaardig
Jan van Walraven, voorzitter van de raad van commissarissen: ‘De leden vormen de kern van onze bank. In het nieuwe bestuursmodel is de samenwerking tussen de directie, de raad van commissarissen en de ledenraad beter op elkaar afgesteld. De ledeninvloed wordt versterkt. Dat is belangrijk, want de coöperatieve structuur heeft zich in deze crisistijd wederom bewezen.'

Financieel sterk
Dat Rabobank Rijn en Veenstromen financieel gezond is blijkt uit de jaarrekening 2010. Directievoorzitter Ruud van der Vliet: ‘Ons financieel resultaat is afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd, en die lijn zetten we in 2011 door. Ook wereldwijd doet de Rabobank Groep het goed. Rabobank is de enige commerciële bank met een AAA-rating en staat niet voor niets op plek zes in de top tien van de meest veilige banken in de wereld.'

Ruud Lubbers
De algemene ledenvergadering in de Milandhof in Zegveld had een ontspannen karakter. Voorafgaand aan de vergadering was er een Vraag- en antwoordcafé. Klap op de vuurpijl was de toespraak van Ruud Lubbers. Hij gaf het 650-koppige publiek een interessante uiteenzetting over duurzame economieën op basis van het ‘Handvest van de Aarde'.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuw bestuursmodel Rabobank Rijn en Veenstromen

De algemene ledenvergadering van Rabobank Rijn en Veenstromen heeft ingestemd met een nieuw bestuursmodel. Klap op de vuurpijl tijdens de bijeenkomst was de inspirerende toespraak van Ruud Lubbers. In het nieuwe bestuursmodel (Rabomodel) krijgt de bank een dagelijks professioneel bestuur: dit wordt de bestaande directie. Deze deskundigen zijn fulltime met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: