VLC
Definitief geen landbouwverkeer tussen Amstelhoek en Uithoorn

Definitief geen landbouwverkeer tussen Amstelhoek en Uithoorn


Geplaatst op: 28 juli 2019

De Raad van State heeft 24 juli 2019 een definitief besluit genomen over het op 3 maart 2016 door de gemeente Uithoorn genomen verkeersbesluit voor het realiseren van een tijdelijke nieuwe inrichting van het dorpscentrum van Uithoorn. Het betreft het gebied bij de Koningin Maximalaan, tussen de Prinses Irenebrug en de Laan van Meerwijk, in Uithoorn. De uitspraak van de Raad van State betekent dat Uithoorn de bevoegdheid heeft om landbouwverkeer te weren uit het dorpscentrum van Uithoorn. De agrariërs moeten gebruik gaan maken van de route via Vrouwenakker en De Hoef.

Wethouder Rein Kroon, waarnemend portefeuillehouder Verkeer, gemeente De Ronde Venen: "Als college van B&W zijn we zwaar teleurgesteld over deze uitspraak. Dit is niet in het belang van onze agrarische ondernemers. Het verkeersbesluit betekent namelijk een verbod op landbouwverkeer tussen Uithoorn en De Ronde Venen.”

Het verbeteren van de bereikbaarheid van én naar de gemeente is een belangrijk onderdeel in het coalitieakkoord. Het college van B&W betreurt dat alle inzet in de afgelopen jaren om Amstelhoek en De Hoef goed bereikbaar te houden via de Prinses Irenebrug niet tot een positief resultaat heeft geleid voor het landbouwverkeer. De uitspraak heeft geen gevolgen voor het auto- en fietsverkeer. Het college van B&W blijft zich inzetten voor een goede bereikbaarheid van De Ronde Venen via de Prinses Irenebrug en zet het overleg hierover met Uithoorn voort. Het overleg richt zich nu op de door Uithoorn in februari 2019 gepresenteerde nieuwe plannen voor het dorpscentrum van Uithoorn.

Laatst bewerkt op: 28 juli 2019 09:23

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Definitief geen landbouwverkeer tussen Amstelhoek en Uithoorn

De Raad van State heeft 24 juli 2019 een definitief besluit genomen over het op 3 maart 2016 door de gemeente Uithoorn genomen verkeersbesluit voor het realiseren van een tijdelijke nieuwe inrichting van het dorpscentrum van Uithoorn. Het betreft het gebied bij de Koningin Maximalaan, tussen de Prinses Irenebrug en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: