Reizen op de bonnefooi en je laten verrassen, durf jij het aan?

Reizen op de bonnefooi en je laten verrassen, durf jij het aan?


Geplaatst op: 27 juli 2019

We zoeken steeds vaker naar nieuwe uitdagingen en wat is er leuker dan reizen. We blijken echter meer en meer nog een stap verder te gaan door pas vlak voor het reismoment te weten waar we naartoe afreizen. De verrassingsreis is een hit. 

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar steeds meer mensen gaan voor verrassing tripjes. De trend van 2019. Ze slingeren hun travelbags over hun schouder en kiezen voor een weekendje weg. That’s it. 

Op allerlei manieren kun je bijvoorbeeld een reisje boeken, zonder vooraf te weten waarheen. Daar zijn inmiddels meerdere sites voor. Ook al heb je een thema aangegeven of laten weten wat je al eerder hebt bezocht, de uiteindelijke plek hoor je pas later. Ontdekkingen en wow-momenten zijn de kernwoorden van deze manier van reizen. Spontaniteit staat hoog in het vaandel. 

Je pakte je rugzak en de eerste de beste trein

Vroeger heette dit reizen op de bonnefooi. Je gooide al je bagage in de kofferbak en reed weg. Of je pakte je rugzak en de eerste de beste trein en bekeek op het volgende station welke je hierna zou nemen. Geen idee waar je uit kwam. Eerst maar eens richting het zuiden waar het weer beter is of richting het oosten om na Duitsland de keuze te maken of je door zou reizen naar Oostenrijk of Polen. 

De fiets blijkt er ook een geschikt vervoermiddel voor. Gewoon de fietstassen vol en trappen maar. Richting Friesland of Brabant. Aan jou de keuzen. Menigeen heeft zo heel wat kilometers afgelegd en beleefde de meest mooie avonturen die iemand vooraf niet had kunnen bedenken. 

Het geeft veel mensen een enorm vrij gevoel om op deze manier te reizen. Je zit nergens aan vast. Past je verblijf aan op de inhoud van je portemonnee en je ziet wel. Kan natuurlijk mee- of tegenvallen, maar dat calculeer je in.

Reizen met slechts een weekendtas

Tegenwoordig gaat het om de verrassingsreis. Je krijgt op een gegeven moment wel te horen naar welk klimaat je reis gaat zodat je een beetje gericht je spullen in kunt pakken. Even later volgt dan die daadwerkelijke reisbestemming. En die wordt vaak per vliegtuig ingezet. 

De consumentenbond heeft het uitgeprobeerd om erachter te komen of het werkelijk goedkoop is of dat je beter zelf kunt boeken. Conclusie; het pakt nogal eens anders uit dan je beloofd wordt en vaak ook duurder. Niet alle hotels bleken even schoon en netjes en ook niet allemaal op de beloofde locatie te zijn. Lag het hotel net even buiten de stad en moesten mensen een bus nemen om een dagje city te pakken. Dat wil je liever niet als je juist maar voor een paar dagen een stad wilt ontdekken. 

Jammer, maar dat neemt niet weg dat pas weten waar je naartoe reist tot een paar uur voor vertrek soms best kicken is. Steeds meer reizigers kiezen ervoor. Of het nu om langere reizen gaat of een paar dagen op pad met slechts een weekendtas als bagage. 

Welke stad of welk land zou jij als verrassingsbestemming willen? 

 

 

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Reizen op de bonnefooi en je laten verrassen, durf jij het aan?

We zoeken steeds vaker naar nieuwe uitdagingen en wat is er leuker dan reizen. We blijken echter meer en meer nog een stap verder te gaan door pas vlak voor het reismoment te weten waar we naartoe afreizen. De verrassingsreis is een hit.  Het is niet voor iedereen weggelegd, maar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: