VLC
Winst voor UWTC veteranen John Tromp en Guus Zantingh

Winst voor UWTC veteranen John Tromp en Guus Zantingh


Geplaatst op: 5 augustus 2019

Zaterdag 3 augustus reed John Tromp naar zijn eerste overwinning in de Ronde van Veenendaal bij de 60+. Er waren vele demarrages maar die liepen op niets uit, waardoor de peloton spurt de overwinnaar moest opleveren. Tromp ging als 2e de spurt aan en klopte Jan van de Wel, die 2e werd. Rinus Cerfontain 3e, Piet Kralt 4e, Benno Pauw 5e en Arie Blomberg 6e. Ben de Bruin finishte in peloton.

Donderdag 1 augustus waren de UWTC renners Leen Blom en Guus Zantingh naar het LandvanMaas en Waal gereisd om daar te starten in Brakel voor een veteranen wedstrijd. Vanaf de start werd er hard gereden en hierdoor ontstond er na 15 minuten een kopgroep van 8 renners met daarbij de beide UWTC renners. De renners werkten goed samen en bouwden een mooie voorsprong op. In de laatste ronde probeerden nog enkele renners te ontsnappen maar kregen niet de ruimte. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Guus Zantingh uit Mijdrecht, 2e werd Piet Gruteke uit Rotterdam en 3e was Gerard Albrink uit Uitgeest. Leen Blom finishte als 8e.

Lorena wint in Londen
Lorena Wiebes heeft zaterdag 3 augustus de door een grote valpartij ontsierde Prudential RideLondon Classique gewonnen na de diskwalificatie van Kirsten Wild. Elisa Balsamo werd tweede, Coryn Rivera derde. De Prudential RideLondon-Classique is het sprintersbal voor de vrouwen. ’s Werelds snelste vrouwen namen het zaterdag voor de koninklijke ogen van Buckingham Palace tegen elkaar op. Kirsten Wild, Lorena Wiebes, Marianne Vos, Marta Bastianelli en Jolien D’Hoore zullen erg uitgekeken hebben naar deze wedstrijd. Waarom? Omdat zij tot de favorieten gerekend mogen worden.

Heel erg veel gebeurde er niet in de 68 kilometer lange wedstrijd. Het tempo werd hoog gehouden door onder andere Team Sunweb (met ex-winnares Coryn Rivera binnen de gelederen), Hitec Products (met Lucy Garner), Virtu (Marta Bastianelli) en WNT Rotor (Kirsten Wild), waardoor nauwelijks serieuze aanvalspogingen het vermelden waard waren. 
In de laatste ronde kwamen het sprinttreintje van WNT Rotor in rap tempo opzetten. Wild werd goed afgezet, waarna Wiebes de sprint van ver aanging. Op dat moment vond er een grote valpartij op de tweede rij plaats. Wiebes kreeg daar niks meer van mee: de Nederlands kampioene leek op de weg naar de zege te zijn, maar zij werd in extremis nog gepasseerd door Wild. Wild schreeuwde het na de finish uit van vreugde, maar na het terugkijken van de beelden werd besloten om de renster van WNT Rotor te diskwalificeren. Wild had de grote valpartij veroorzaakt door van haar lijn te sprinten. Daardoor werd Wiebes alsnog de winnares van de Prudential RideLondon Classique. (bron wielerflits.nl)

Ronde van Oostzaan
Zondagmiddag 4 augustus stond Jeroen Breewel aan de start bij de ronde van Oostzaan. Jeroen Breewel zat direct met twee in een ontsnapping die uitgroeide naar zeven. De kopgroep werkte goed samen en reed steeds verder weg. In de sprint werd Jeroen derde. Jeroen pakte wel de leidersprijs. Mooi werk van de medewerker van UWTC sponsor van Rijn fietsen in Vrouwenakker.

Laatst bewerkt op: 5 augustus 2019 10:55

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Winst voor UWTC veteranen John Tromp en Guus Zantingh

Zaterdag 3 augustus reed John Tromp naar zijn eerste overwinning in de Ronde van Veenendaal bij de 60+. Er waren vele demarrages maar die liepen op niets uit, waardoor de peloton spurt de overwinnaar moest opleveren. Tromp ging als 2e de spurt aan en klopte Jan van de Wel, die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: