VLC
Brug Botsholsedwarsweg afgesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton

Brug Botsholsedwarsweg afgesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton


Geplaatst op: 6 augustus 2019

Verkeer zwaarder dan 3,5 ton kan voorlopig niet over de brug in de Botsholsedwarsweg in Waverveen rijden. Lichtere voertuigen, zoals personenauto’s, kunnen gewoon van de brug gebruik blijven maken. Zwaar verkeer mag niet meer over de brug omdat de funderingspalen in slechte staat zijn.
 
De slechte staat van de funderingspalen kwam naar boven tijdens een controle door een onderzoeksbureau. Het onderzoek is uitgevoerd omdat een aannemer de brug in de Botsholsedwarsweg de komende periode wil gebruiken voor zwaar grondtransport voor een dijkverbeteringsproject. Het onderzoeksbureau heeft de gemeente geadviseerd om per direct de belasting op de brug te verminderen door een gewichtsbeperking in te stellen.
 
Om de gewichtsbeperking bekend te maken, zijn borden geplaatst. Verkeer zwaarder dan 3,5 ton kan omrijden via de Proostdijerdwarsweg in Waverveen.
 
De gemeente onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om de brug in de Botsholsedwarsweg weer geschikt te maken voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton.
 

Laatst bewerkt op: 6 augustus 2019 12:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brug Botsholsedwarsweg afgesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton

Verkeer zwaarder dan 3,5 ton kan voorlopig niet over de brug in de Botsholsedwarsweg in Waverveen rijden. Lichtere voertuigen, zoals personenauto’s, kunnen gewoon van de brug gebruik blijven maken. Zwaar verkeer mag niet meer over de brug omdat de funderingspalen in slechte staat zijn.  De slechte staat van de funderingspalen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: