001 -Brouwer Transport
UWTC bij EK in Alkmaar

UWTC bij EK in Alkmaar


Geplaatst op: 13 augustus 2019

Een aantal UWTC leden waren zaterdag 10 augustus naar Alkmaar gegaan om onze Lorena Wiebes aan te moedigen die geselecteerd was om namens het Nederlandse damesteam mee te doen aan het Europees Kampioenschap wielrennen. Mike en Lance waren zelfs met de zelfgemaakte aanmoedigingsvlag voor Lorena op tv te zien. En wat was het een mooie koers van de dames. Gelijk vanaf de start gingen ze volle bak ervandoor en door de straffe wind was het veld binnen enkele kilometers uit elkaar geslagen. Lorena reed keurig in de kopgroep mee, tot er een succesvolle ontsnapping van 3 renners tot stand kwam. Deze drie wisten dit tot het eind vol te houden en de winst ging naar de Nederlandse Amy Pieterse. Lorena won de sprint van de achtervolgers en werd 4ein het sterke deelnemersveld.

Veteranen
Donderdag 8 augustus reed John Tromp in Brakel. Na een kwartier reden 3 man weg, Paffen, Prooijen en Cerfonrain. Zij bleven weg en eindigde in de volgorde zoals ze genoemd zijn. Vele demarrages volgde vanuit de achtervolgers, maar niemand kwam weg tot 2 ronde voor het einde  Pruijsers weg reed en weg bleef. Een eindspurt van het peloton werd door Tromp aangegaan en niemand kwam er meer overheen. Een 5e plaats voor John Tromp. 
 
Menno van Capel op dreef
In juli was Menno op avontuur in Frankrijk geweest, waar  hij de prestigetocht la Marmotte reed en hierna met een vriendengroep in een week tijd weer terug naar huis fietste. Na die 1200 km zit het wel goed met zijn conditie. En wat doet een 'arme' student dan? Die gaat op premiejacht in de koersen! 
Vrijdag 9 augustus deed Menno goede zaken in Kwintsheul. Hij streek heel veel premies op en pakte het 3-ronde klassement en de leidersprijs. Menno eindigde als 11e.

Zondag 11 augustus was Menno mee in een ontsnapping van zes renners in de profronde van Zevenbergen en finishte hij als 6e. En ook hier wist hij weer veel premies te pakken.
Lorena Wiebes reed ook in Zevenbergen en pakte hier bij de elite dames de winst voor Marianne Vos en Kirsten Wild.

Ronde van Uithoorn
De Ronde van Uithoorn wordt op zondag 25 augustus verreden op onze baan rond sportpark Randhoorn. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. In alle categorieën zullen UWTC leden van start gaan. Het programma:
10.30 uur: veteranen 60+
11.45 uur: interclub cat 7& nieuwelingen
13.00 uur: sportklasse/basisleden
14.30 uur: amateurs/junioren 


Laatst bewerkt op: 13 augustus 2019 07:16

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC bij EK in Alkmaar

Een aantal UWTC leden waren zaterdag 10 augustus naar Alkmaar gegaan om onze Lorena Wiebes aan te moedigen die geselecteerd was om namens het Nederlandse damesteam mee te doen aan het Europees Kampioenschap wielrennen. Mike en Lance waren zelfs met de zelfgemaakte aanmoedigingsvlag voor Lorena op tv te zien. En … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: