Gespreksavond over winkeltijden in Aalsmeer

Gespreksavond over winkeltijden in Aalsmeer


Geplaatst op: 14 augustus 2019

Wethouder Robert van Rijn wil bewoners en ondernemers van Aalsmeer de mogelijkheid bieden hun ideeën over verruiming van de winkeltijden met het hem en raadsleden te delen. Één van de mogelijke aanpassingen is het gelijk trekken van de openingstijden op zon- en feestdagen naar de openingstijden van 06.00 uur – 22.00 uur die gelden voor de rest van de dagen.
 
De uitwisseling van ideeën is op dinsdag 27 augustus vanaf  20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De avond is vooral bedoeld om standpunten uit te wisselen over de mogelijke verruiming van de  winkeltijden. Leden van de gemeenteraad zijn aanwezig om een mening te vormen over de diverse argumenten zowel voor als tegen een verruiming.
 
De aanpassing van de winkeltijden is goed voor de economische bedrijvigheid, het toerisme en de werkgelegenheid. Daarnaast bevordert de verruiming de concurrentiepositie van winkeliers ten opzichte van omliggende gemeenten.
 
In de nieuwe verordening winkeltijden wordt ook rekening gehouden met een sluiting van de winkels tijdens nationale dodenherdenking op  4 mei. In de huidige situatie is daar geen regeling voor. Een duidelijke regeling voor avondwinkels ontbreekt ook in de huidige situatie, de nieuwe verordening moet daar een uitkomst in bieden.
 
De avond op 27 augustus staat onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider. U kunt zich aanmelden om aan het gesprek in de raadzaal deel te nemen. In verband met de ruimte is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelnemers worden uitgenodigd op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Stuur uw aanmelding vóór  22 augustus naar: saskia.rill@aalsmeer.nl.

Laatst bewerkt op: 14 augustus 2019 13:30

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gespreksavond over winkeltijden in Aalsmeer

Wethouder Robert van Rijn wil bewoners en ondernemers van Aalsmeer de mogelijkheid bieden hun ideeën over verruiming van de winkeltijden met het hem en raadsleden te delen. Één van de mogelijke aanpassingen is het gelijk trekken van de openingstijden op zon- en feestdagen naar de openingstijden van 06.00 uur – … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: