001 -Family

Beschuit met muisjes bij Estafette voor Wereldmoeders


Geplaatst op: 27 september 2011

Op maandag 26 september arriveerde de Estafette voor Wereldmoeders in De Ronde Venen om aandacht te vragen voor moedersterfte. Burgemeester Marianne Burgman ontving de ambassadeurs van Simavi met beschuit met muisjes.

De afgelopen dagen toerden met de Estafette voor Wereldmoeders 150 Nederlandse moeders voor Simavi door het land om aandacht te vragen voor Millenniumdoel 5: het terugdringen van moedersterfte met 75 procent voor 2015. De gemeente De Ronde Venen is ook een Millenniumgemeente. In De Ronde Venen zijn veel lokale initiatieven om de millenniumdoelen te realiseren. De gemeente ondersteunt deze initiatieven met kleine subsidies en zet zich ook in voor Millenniumdoel 7: een duurzaam leefmilieu.

Om in De Ronde Venen aandacht te vragen voor doel 5, en om de steun aan een gezondheidsproject van Simavi in Bangladesh te onderstrepen, deelde de burgemeester maandag beschuit met muisjes uit op het Raadhuisplein.

Simavi roept verder (aanstaande) moeders op om via www.simavi.nl/wereldmoeders een foto te uploaden van zichzelf met een zwangere buik of met hun kind. Deze worden naar staatssecretaris Knapen verstuurd, om erop aan te dringen dat de staatssecretaris zich inzet om moedersterfte te verminderen. Knapen maakt zich net als Simavi zorgen over moedersterfte en heeft beloofd de helft van het totale gezondheidsbudget van zijn ministerie hieraan te besteden. Met de Estafette voor Wereldmoeders roept Simavi de staatssecretaris op zich te houden aan deze belofte.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Beschuit met muisjes bij Estafette voor Wereldmoeders

Op maandag 26 september arriveerde de Estafette voor Wereldmoeders in De Ronde Venen om aandacht te vragen voor moedersterfte. Burgemeester Marianne Burgman ontving de ambassadeurs van Simavi met beschuit met muisjes. De afgelopen dagen toerden met de Estafette voor Wereldmoeders 150 Nederlandse moeders voor Simavi door het land om aandacht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: