UWTC heeft goed weekend achter de rug

Geplaatst op: 19 augustus 2019

De Ronde van Uithoorn wordt op zondag 25 augustus verreden op de baan van UWTC rond sportpark Randhoorn. Permanence en kleedkamers: clubgebouw UWTC (sportpark Randhoorn, bij de bmx baan)
10.30 uur: veteranen 60+
11.45 uur: interclub cat 7& nieuwelingen
13.00 uur: sportklasse/basisleden
14.30 uur: amateurs/junioren
In alle categorieën zullen UWTC leden van start gaan. Publiek is van harte welkom om de renners aan te moedigen.

Klimomloop Berg en Terblijt
Zondagochtend 18 augustus rond 7 uur vertrokken de UWTC amateurs  Bart de Veer en  Tommy Oude Elferink met aanhang richting een nat Limburg. Eerst leek het erop dat het rondom de start van 10 uur droog zou worden. Maar onderweg werd de buienradar veelvuldig geraadpleegd en moesten de jongens toch concluderen dat het een natte koers zou worden, en dat werd het! Blijkbaar hebben een hoop wielrenners een hekel aan nattigheid want van de 80 aangemelde renners stonden er maar twintig aan de start. Sneu voor de organisatie. En deze 20 bikkels waagde zich aan de omloop van bijna 3 km lengte die 17 keer afgelegd moest worden. Weinig vlakke meters deze omloop met de beklimming van de Geulhemmerberg en de afdaling van de Vogelzangweg. Bart bereikte zelfs een topsnelheid van 82 km/u in de afdaling. In de tweede ronde wisten 2 renners weg te springen, en zij kregen maximaal een voorsprong van 30 seconde. Half koers gaven twee Belgische broers gas en liep de voorsprong terug naar zo’n 15 seconde. Toen wist Bart samen met de Belgische Fabio Porco het gat in één ronde dicht te rijden. Omdat het tempo toen weer wat zakte wisten de 4 achtervolgers er weer bij te komen. Met zes renners gingen ze de laatste ronde in. Fabio Porco greep met overmacht de winst en hierachter reed Bart onbedreigd naar de 2eplaats en 3ewerd Pim Hackmann uit Heemstede. Voor Tommy een mooie 9eplaats. Fabio Porco is Belgisch en Benelux kampioen en vertelde aan de speaker dat als de rest hem naar de streep brengt, hij voor de winst gaat. En dit was zijn 12eoverwinning van het seizoen. Voor Bart een herhaling van 2018 en wederom de 2estek.

Ronde van Pijnacker
De jeugdrenners Mike Derogee en Lance Venema hebben zaterdag 17 augustus de ronde van Pijnacker gereden. Cat 6 en 7 reden tegelijk de koers. In de 2eronde reed Ryan Gal weg en Mike zette de achtervolging in. Mike kon hem echter niet meer bijhalen, maar liep wel verder uit op het achtervolgende peloton. Lance probeerde ook de sprong te maken maar kreeg te maken met een valpartij. Na een ronde vergoeding kon hij weer aansluiten in het peloton. In de eindfase reed Lance samen met een cat 6 renner weer weg uit het peloton. Mike 2een Lance 3e. Knap gedaan mannen!

Postnord UCI WWT Vårgårda WestSweden RR
Lorena Wiebes ging zondag 18 augustus van start in een UCI wedstrijd in Zweden. Na diverse ontsnappingen kwam in de laatste kilometers het peloton weer bij elkaar. Marianne Vos ging als eerste de laatste bocht door, gevolgd door Bastianelli en Lorena. Martha Bastianelli wist nipt te winnen voor Vos en Wiebes. Lorena was de beste jongere vandaag. In de World ranking staat Lorena op de derde plaats en in de UCI Worldtour ranking op de 5e plaats.

Veteranen
Het afgelopen weekend zijn de UWTC renners Ben de Bruin, Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh weer volop actief geweest bij de veteranenwedstrijden. Zaterdag 17 augustus reden ze hun wedstrijd op het wielerparcours in Amsterdam/Sloten. Bij de 70+ waren er enkele uitlooppogingen, maar deze hielden niet lang stand. Met nog 5 ronden te rijden vormde zich een twee mans kopgroep, waarbij Leen Blom, maar helaas werden zij in de laatste ronde ingerekend. Guus Zantingh uit Mijdrecht won de wedstrijd voor Jan Croezen uit Harderberg en Leen Blom finishte als 13e. Ook in de 60+ wedstrijd waren pogingen om te ontsnappen maar het duurde tot 3 ronden voor het einde eer 2 renners weg konden springen en zij bleven uit de greep van het peloton. Maas van Beek uit Barneveld won de wedstrijd voor Arie Blomberg uit Kedichem. Ben de Bruin eindigde als 13e.

Zondag 18 augustus stonden de renners aan de start in Woerden. Bij de 70+ werd er kort na de start door enkele renners ontsnappingspogingen ondernomen maar ze kregen geen ruimte. Het was met nog 8 ronden te gaan de Nederlandse kampioen Hans van Bavel uit Sint Anthonis die uit het peloton demarreerde en een ruime voorsprong opbouwde en de wedstrijd won. De spurt van het peloton werd gewonnen door Guus Zantingh voor de tweede plaats. Leen Blom finishte als 6e. Ook bij de 60+ duurde het lang voordat er renners uit het peloton wisten te ontsnappen. Uiteindelijk met nog 10 ronden te gaan wisten twee renners een kleine voorsprong te nemen Arie Blomberg wist de wedstrijd te winnen voor Kees van Prooijen uit Den Haag. John Tromp spurtte zich naar een 4e plaats.

Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019 16:20

De Ronde van Uithoorn wordt op zondag 25 augustus verreden op de baan van UWTC rond sportpark Randhoorn. Permanence en kleedkamers: clubgebouw UWTC (sportpark Randhoorn, bij de bmx baan)10.30 uur: veteranen 60+ 11.45 uur: interclub cat 7& nieuwelingen 13.00 uur: sportklasse/basisleden 14.30 uur: amateurs/junioren In alle categorieën zullen UWTC leden van start gaan. Publiek is … Lees meer »