Drukbezochte aftrap Maatschappelijke Stages met Lange Frans in Aalsmeer


Geplaatst op: 27 september 2011

Afgelopen donderdag 22 september vonden in Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn in het bijzijn van Lange Frans de kick-off manifestaties plaats voor de Maatschappelijke Stages. Doel was om leerlingen uit het voortgezet onderwijs bekend te maken met de mogelijkheden van een maatschappelijke stage.

In Aalsmeer klonk om 13.00 uur voor de leerlingen van het Wellant College het startschot voor de maatschappelijke stage. Vervolgens barstte ook in Uithoorn en Amstelveen het evenement los. Op elke locatie was er een flitsend optreden van Lange Frans. Hij verblijdde de leerlingen met een aantal coole raps en interviewde vervolgens de wethouder en wat leerlingen.

Wethouder Ulla Eurich: "Maatschappelijke stages zijn vanzelfsprekend belangrijk voor de samenleving maar ook voor de scholieren zelf. Zij leren dat ze andere mensen kunnen helpen en iets voor hen kunnen betekenen, zonder dat daar iets tegenover staat Hun belevingswereld wordt ruimer. Bovendien ervaren ze dat vrijwilligerswerk heel nuttig is en ook heel leuk is om te doen."

Op elke locatie was er vervolgens een druk bezochte Meet & Greet voor de leerlingen met een groot aantal stageaanbieders. Spontaan kwamen er aanmeldingen van leerlingen binnen bij de stageaanbieders. Een mooie klus voor StageRage als coördinator Maatschappelijke Stage, ondergebracht bij de Vrijwilligerscentrale van Cardanus om dit in goede banen te leiden.

Uit reacties van leerlingen blijkt dat ze al druk bezig zijn zich te oriënteren. Sommigen weten al wat ze gaan doen en hebben een stageplek, anderen moeten hun weg nog vinden. Met de kick-off manifestatie hebben gemeenten, scholen en vrijwilligerscentrale een stevige impuls gegeven aan de maatschappelijke stage. Kortom er was een goede sfeer en het was een erg leuk en leerzaam evenement.

Meer informatie over de maatschappelijke stage is te vinden op de website www.mas-amstelland.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Drukbezochte aftrap Maatschappelijke Stages met Lange Frans in Aalsmeer

Afgelopen donderdag 22 september vonden in Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn in het bijzijn van Lange Frans de kick-off manifestaties plaats voor de Maatschappelijke Stages. Doel was om leerlingen uit het voortgezet onderwijs bekend te maken met de mogelijkheden van een maatschappelijke stage. In Aalsmeer klonk om 13.00 uur voor de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: