001- Uithoorn
Besluit over fietspad langs het Oude Spoor uitgesteld

Besluit over fietspad langs het Oude Spoor uitgesteld


Geplaatst op: 22 augustus 2019

De besluitvorming over de aanleg van een fietspad op de Oude Spoordijk in Wilnis en Mijdrecht is uitgesteld. Om een definitief voorstel te maken is meer duidelijkheid nodig over de financiële aspecten van het project.
 
Met de aanleg van een fietspad op de voormalige spoorbaan tussen Mijdrecht en Wilnis wil de gemeente fietsgebruik stimuleren. Het Oude Spoor is nu in gebruik als wandelpad. Het beoogde fietspad is 3 meter breed. Zo blijft er voldoende ruimte over om te wandelen. Tussen wandel- en fietsstrook komt een afscheiding in de vorm van beplanting.
 
Financiële onderbouwing
Het ontwerp van het fietspad is grotendeels gereed. Dat geldt echter nog niet voor de financiële aspecten. Er is nog geen duidelijkheid over de subsidiemogelijkheden door de provincie. Bovendien kan het bodemonderzoek leiden tot extra kosten. Daarover moet zekerheid zijn alvorens het voorstel definitief kan worden gemaakt.
 
Brede maatschappelijke betrokkenheid
Het voorstel voor het fietspad kan op brede belangstelling van inwoners rekenen. De vele reacties – zowel van voor- als tegenstanders – worden in het voorstel meegenomen.
Wethouder Alberta Schuurs: “De aanleg van het fietspad op de voormalige spoorbaan leeft sterk in de gemeente. Een solide onderbouwing van de financiën is een voorwaarde om een weloverwogen voorstel aan de raad te kunnen voorleggen”
 
Naar verwachting kan het definitieve voorstel voor het fietspad in november 2019 alsnog naar de raad.


Laatst bewerkt op: 22 augustus 2019 12:39

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Besluit over fietspad langs het Oude Spoor uitgesteld

De besluitvorming over de aanleg van een fietspad op de Oude Spoordijk in Wilnis en Mijdrecht is uitgesteld. Om een definitief voorstel te maken is meer duidelijkheid nodig over de financiële aspecten van het project. Met de aanleg van een fietspad op de voormalige spoorbaan tussen Mijdrecht en Wilnis wil de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: