001- Uithoorn
Atelier de Kromme Mijdrecht verhuist

Atelier de Kromme Mijdrecht verhuist


Geplaatst op: 23 augustus 2019

Atelier de Kromme Mijdrecht verlaat gebouw de Hoeksteen aan de Eendracht, dat te zijner tijd plaats moet maken voor een nieuwbouwproject. Het nieuwe atelier bevindt zich in het voormalige schoolgebouw van OBS De Trekvogel, Karekiet 49 in Mijdrecht. Het AKM deelt het gebouw met  Leerwerkplaats De Ronde Venen van Tympaan-De Baat, De Voedselbank en Inloophuis ’t Anker. Het AKM zal beschikken over een atelierruimte, met het voor kunstenaars ideale noorderlicht. Als op 2 september de teken- en schildercursussen van seizoen 2019-2020 weer van start gaan, dan zal dat al in het nieuwe gebouw zijn.  Het huidige schoolplein zal worden omgebouwd tot parkeerterrein. Speeltoestellen worden verwijderd of verplaatst, evenals een fietsenstalling. Het parkeerterrein krijgt een gereserveerde plaats voor de vrachtauto van de Voedselbank en verder zullen er plaatsen worden gecreëerd voor 30 auto’s en een aantal fietsen. Het is de bedoeling dat de gebruikers van het gebouw op dit parkeerterrein gaan parkeren. Het parkeerterrein is een publieke ruimte; ook buurtbewoners kunnen er parkeren. Dat is vooral ‘s avonds en in de weekenden relevant. Zoals in de gemeenteraad is besloten zal het gebouw ook een publieke functie krijgen. Bewoners van de wijk kunnen namelijk bij activiteiten worden betrokken. Dat is voor het eerst het geval op Burendag, op 28 september. Het gebouw is dan voor de buurtbewoners en andere belangstellenden opengesteld. Tijdens diverse festiviteiten zullen op die dag de wijkbewoners met de vier organisaties, die het gebouw gebruiken, kennis kunnen maken. 

Breed cursusprogramma

Er is hard gewerkt om de verhuizing vóór de aanvang van het nieuwe cursusjaar te realiseren. Vanaf maandag 2 september worden alle creatieve cursussen in het nieuwe atelier gegeven. Welke cursussen en workshops dat zoal zijn, is te vinden op https://atelierdekrommemijdrecht.nl. Diverse cursussen zijn al geheel volgeboekt of bieden nog hooguit plaats aan een of twee cursisten. Er zijn nog wel plaatsen beschikbaar op de dinsdagavond, wanneer er naar naaktmodel wordt getekend en geschilderd. Deze cursus is bedoeld voor gevorderde kunstenaars, want er is geen begeleiding door een docent. Ook op de woensdagmiddag is er nog ruimte voor enkele kinderen die in hun vrije tijd creatief bezig willen zijn. Alize Engel begeleidt de kinderen.

Op de donderdagochtend worden in het eerste cursusblok van 10 lessen verzorgd in het met acrylverf schilderen van portretten. Deze lessen worden gegeven door de bekende portretschilder Alex Stempels uit Wilnis. Voor deze cursus zijn nog plaatsen beschikbaar. Dat geldt ook voor de donderdagavond, wanneer in het eerste cursusblok het schilderen met acrylverf wordt gedoceerd. Carin de Hondt verzorgt deze lessen en zij zal met name ook de ‘pouring-techniek’ behandelen. Deze schildertechniek resulteert in een abstract beeld, dat aan marmer doet denken en op zich staand kan worden toegepast, maar ook als element in een figuratief schilderij kan worden verwerkt.

Op vrijdagmiddag verzorgt de Mijdrechtse kunstenaar Tim Oegema de lessen. Hij begeleidt de cursisten, die vrij hun onderwerp en techniek mogen kiezen, in het werken met diverse materialen. Oegema is een allround kunstenaar met een academische achtergrond. In de namiddag zijn er op vrijdag vanaf 16.15 uur lessen voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Maja Roeleveld is de docente. Op de vrijdagavond wordt er met de ets-pers gewerkt. Jennifer Hutter leert in het eerste blok hoe je ets-platen moet maken en afdrukken.

Op zaterdagochtend worden er geen reguliere lessen gegeven, maar zijn er, verdeeld over het jaar, diverse workshops. Zo verzorgt Angelique Streefkerk  op 5 oktober en op 11 en 18 januari workshops in het boetseren van beelden met powertex-klei. In november geeft Roos Uithol een serie workshops in het digitaal bewerken van foto’s, tekeningen en videobeelden. Ook dat is een uitstapje van het AKM naar minder traditionele kunstvormen. In het nieuwe jaar komt er een vervolg op de succesvolle ouder-kind workshops van Gabry de Veld. Over de workshops volgen te zijner tijd nadere mededelingen. Voor nadere informatie over de diverse cursussen kunt u zich oriënteren op de website van Atelier de Kromme Mijdrecht of een email sturen naar leden@atelierdekrommemijdrecht.nl. Als het u leuk lijkt om één keer of vaker model te staan op de dinsdagavond, dan vindt u op de website daarover ook informatie en over de vergoeding voor het poseren. U kunt ook bellen met 06-2393 6555. Frank de Leeuw boekt en begeleidt de modellen.

Vanaf het nieuwe seizoen bestaat bij Atelier de Kromme Mijdrecht ook de mogelijkheid om op een maandag, overdag, op een vrijdagochtend of een zaterdag voor een groepje van maximaal zo’n 12 personen het atelier met docent te boeken. Dit kan een vriendenclubje zijn, een creatieve vrijgezellenmiddag betreffen of een deel uitmaken van een personeelsuitje. Hoe zo’n bijzondere bijeenkomst wordt besteed, kan naar wens worden vastgesteld.


Laatst bewerkt op: 23 augustus 2019 09:22

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atelier de Kromme Mijdrecht verhuist

Atelier de Kromme Mijdrecht verlaat gebouw de Hoeksteen aan de Eendracht, dat te zijner tijd plaats moet maken voor een nieuwbouwproject. Het nieuwe atelier bevindt zich in het voormalige schoolgebouw van OBS De Trekvogel, Karekiet 49 in Mijdrecht. Het AKM deelt het gebouw met  Leerwerkplaats De Ronde Venen van Tympaan-De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: